Вчора, 9 січня, о 14:35 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві в селі Повча Дубенського району.

За вказаною адресою негайно було направлено черговий караул 5-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Дубно та місцеву пожежну команду села Повча. По прибуттю за вказаною адресою вогнеборці встановили, горить одноповерховий дерев’яний, житловий будинок розміром 13х5 метрів. В апаратах захисту органів дихання, рятувальники подали на гасіння два водяних стволи. В ході ліквідації пожежі в одній із кімнат житлового будинку, бійці ДСНС виявили тіло загиблої власниці оселі 68-річної громадянки Галини. О 15:37 пожежа була локалізована, а о 16:30 повністю ліквідована. Вогнем знищено речі домашнього вжитку, пошкоджено ліжко, телевізор і стіну в спальному приміщенні площею 6 м.кв. На гасіння пожежі було задіяно дві пожежні автоцистерни та 7 чоловік особового складу рятувальників. Причина пожежі та обставини смерті наразі встановлюються.

З настанням холодів основними причинами виникнення пожеж у житловому секторі є необережне поводження з вогнем, несправність та неправильна експлуатація приладів газопостачання та пічного опалення, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроприладів. Тому для запобігання пожеж в житлових будинках необхідно дотримуватися основних вимог пожежної безпеки, зокрема, утримувати в справному стані електромережу, електричні прилади, прилади опалення і дотримуватися заходів безпеки при їх експлуатації.

Рятувальники Головного управління ДСНС України у Рівне нській області наголошують, що у разі виникнення пожежі необхідно негайно повідомити про це Службу порятунку за телефоном «101». Гасити полум’я слід первинними засобами пожежогасіння: водою, піском, товстою зволоженою тканиною (ковдрою, килимом), вогнегасником. Також, необхідно вимкнути електрику, щоб уникнути ураження електрострумом. Не відчиняти вікна, щоб не живити пожежу притокою кисню.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області.