Алеппо - стародавнє місто на північному заході Сирії.

Довідка: Битва за Алеппо — збройне протистояння між збройними силами Сирії та, пізніше, Росії з одного боку проти опозиційної до режиму Башара Асада Вільної сирійської армії та інших ісламістських угрупувань з іншого за контроль над містом Алеппо на північному заході Сирії, що є другим за значенням і першим за чисельністю населення містом Сирії. У боях також беруть участь курдські бійці з «Загонів народної самооборони», які мають підтримку від Росії і не конфліктують з режимом Башара Асада. Один з центральних епізодів громадянської війни в Сирії та російської збройної інтервенції у Сирію.

У середині жовтня 2016 року війська Башара Асада спільно з сюзниками з Ірану та Хізбалли розпочали наступ на півночі від міста Алеппо. Армію Асада з повітря підтримує російська авіація. В середині грудня опозиційні до Башара Асада сили залишили місто.

Штурм Алеппо з суходолу та численні повітряні бомбардування міста призвели до загибелі 213 цивільних були вбиті, серед вбитих, в тому числі, є діти. Є відомості про навмисні вбивства мирного населення. На екстреному засіданні Ради безпеки ООН США звинуватили Росію у варварств