Декілька простих правил, які зроблять ваше життя простішим і впорядкують думки.

1. Правило Дзеркала. Оточуючі мене люди - моє відображення. Вони віддзеркалюють аспекти моєї власної особистості, часто не усвідомлені мною. Наприклад, якщо хтось мені хамить, значить, я сам в душі готовий нахамити. Так що ображатися нема на кого.

2. Правило Вибору. Я розумію і усвідомлюю, що все, що відбувається в моєму житті - є результат мого власного вибору, виходячи з моїх почуттів і відчуттів. Так що нема до кого пред'явити претензії. Автор своєї долі - Я сам.

3. Правило Відповідальності. Я готовий взяти відповідальність за свій вибір і відмовитися від будь-яких самовиправдань - вони не приносять користі.

4. Правило Похибки. Я усвідомлюю похибку своїх думок і суджень. Прихильність до почуття власної правоти рано чи пізно призводить до особистої катастрофи. Хто свято вірить в свій образ світу, той не бачить реальний світ.

5. Правило Відповідності. Я маю рівно те, і рівно стільки, чому я відповідаю, що не більше, не менше, чи стосується це відносин, посади або грошей. Так що всі мої претензії безглузді. За те, коли Я міняю ставлення до подій - змінюються і обставини.

6. Правило Присутності - "Тут і зараз". Минулого немає, тому що його вже немає. Майбутнього немає, тому що його ще немає. Прихильність до минулого призводить до депресії, занепокоєння майбутнім породжує тривогу. Поки Я живий - Я безсмертний. Є привід порадіти.

Джерело: Esquire