16 листопада о 18:16 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу легкового автомобіля «ВАЗ-2107» в місті Рівне по вулиці Будівельників.

За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини обласного центру та оперативно-координаційний центр Головного управління ДСНС.

На місці виклику рятувальників зустрів водій палаючого транспортного засобу та повідомив, що його автомобіль оснащений газобалонним обладнанням. Полум’я набирало сили, а тому існувала реальна загроза вибуху, внаслідок чого могла постраждати і адміністративна будівля, що знаходилася за два метри від палаючого авто.

Вогнеборці одразу попередили усіх громадян, що були присутні на місці пожежі, відійти на безпечну відстань.

Рятувальники подали на гасіння пожежі та охолодження газового балону повітряно-пінний ствол. 20 хвилин знадобилося бійцям Держслужби з НС, щоб приборкати полум’я та не допустити вибуху. Внаслідок пожежі вогнем знищено легковий автомобіль. Причина пожежі наразі встановлюється.

Шановні водії. Рятувальники нагадують вам основні правила поведінки при пожежі в автомобілі. Машина здатна повністю згоріти за 3-4 хвилини, тож у таких випадках слід діяти оперативно. Потрібно відразу зупинити авто на узбіччі та вимкнути двигун, поставити машину на ручне гальмо, вийти з транспорту, допомогти пасажирам покинути салон автомобіля й віддалитися на безпечну відстань, подзвонити до Служби порятунку за номером «101», за можливості скористатися вогнегасником (але тільки не тоді, коли осередок пожежі знаходиться в районі бензобака – може статися вибух).

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області.