Не секрет, що велика кількість тепла втрачається не тільки через щілини у вікнах і дверях, яле й також через скло. Узимку можна відчути, як від вікон буквально віє холодом.

Виправити ситуацію можна за допомогою спеціальних утеплених штор, які будуть пропускати менше холодного повітря в приміщення.

Конструкція таких штор дуже проста - вони являють собою багатошарові полотнища за розміром вікон. Матеріали для пошиття штор використовуються приблизно такі ж, як і для виготовлення кухонних прихваток.

Що потрібно: спеціальний тепловідбиваючий матеріал (схожий на повсть); непрозора тканина; метр, ножиці; декоративна тканина; швейна машина або голка з ниткою.

Наступні ваші дії:

Замірте вікно. Визначтеся, скільки якого матеріалу вам знадобиться для пошиття кожної штори. Не забувайте про припуски.

Нам знадобиться полотно тепловідбиваючого матеріалу такого ж розміру. А от непрозору і декоративну тканину потрібно взяти з невеликим запасом (приблизно, по 2 сантиметри на кожний зі швів). Складіть полотнища непрозорої і декоративної тканини лицьовими сторонами усередину. Відступивши по 1,5-2 см від крайок, прострочіть три сторони.

Виверніть чохол, що вийшов, пропрасуйте шви праскою. У чохол вставте полотно тепловідбиваючої тканини.

Порада: попередньо можна вивернути чохол навиворіт, а потім, вставивши усередину руки, захопити куточки полотнища. Приблизно так само ви надягаєте наволочку на подушку.

Сколіть всі три шари шпильками, а потім прострочіть крайку, що залишилася, попередньо підкрутивши усередину зайву тканину.

Теплі штори готові. Залишилося лише зафіксувати їх у віконному прорізі. Тепер у вашій кімнаті має стати тепліше.

Джерело