В рамках даної статті, на прикладі BMW 320i 2016 року, ми розглянемо автомобіль БМВ середніх розмірів, який не вимагає додання безлічі дорогих опцій, щоб відповідати критеріям преміум-класу. На підтвердження цього можна ознайомитися з його детальним описом на сайті Automoto.ua.

Якщо говорити про висококласне обладнання та технологічні новинки - тестований нами BMW 320i був досить хорошим у своєму первозданному вигляді. Хоча, його стартова ціна значно зросла. Тому, можете відкласти олівець та залишити в спокої ваш гаманець.

Перш за все, варто відзначити, що це покоління автомобілів БМВ 3 Серії переживало важкі часи з моменту випуску 2012 року, часто поступаючись своєму супернику Mercedes-Benz C-Class за кількістю продажів, майже в два рази. Цей же Mercedes-Benz перевершував його по кількості стандартного устаткування. А з паралельною появою модернізованої версії Audi A4, концерн BMW відновив життєвий цикл автомобілів 3 Series, щоб запобігти їх остаточній поразці.

Яким став BMW 320i?

З урахуванням наявності серед базового оснащення світлодіодних фар головного світла, камери кругового огляду, проекційного дисплею, системи стеження за розміткою та виявлення можливого зіткнення разом з автономним аварійним гальмуванням, автоматизованого механізму регулювання передніх сидінь, супутникової навігації з цифровим радіо та інтернет-зв'язком - комплектацію BMW 320i більше не можна назвати недостатньою.



pic

Що особливо важливо, всі автомобілі 3 Series, крім версії 318i, зараз стандартно оснащені адаптивною підвіскою на додаток до більш міцного кріплення підвісного пристрою позаду та поліпшеної динаміки.

Важливо, тому що автомобілі БМВ 3 Серії без адаптивної підвіски... скажімо відверто «повільні» та неточні. Очевидно, інженери BMW також виявили гостру необхідність в такому допрацюванні, як і автовласники.

Звичайно ж, ви все ще можете підшукати декілька додаткових опцій для підвищення рівня комфорту авто. Наприклад, повна обшивка салону справжньою шкірою, як альтернатива штучній, та великий 8,8-дюймовий центральний екран. Також, в числі платних опцій можна встановити систему безключового відкриття автомобіля та, замінити стандартні 18-дюймові литі диски на 19-дюймові.

Наш вердикт

Завдяки останнім оновленням автомобіль BMW 3 Series став компактним спортивним седаном вищого класу. Він володіє вражаючими розмірами, комфортною кабіною, реактивним і в той же час економічним силовим агрегатом. В основі всього цього - ходова частина, яка забезпечує чітке управління та бездоганний комфорт під час їзди. Але, хочете поради? Такі ж експлуатаційні якості як в БМВ 320i, ви можете зустріти в 330i, який затьмарює всіх та безумовно є вдалою покупкою в сегменті автомобілів середніх розмірів преміум-класу.

Цей автомобіль демонструє такі ж показники економії палива, без сумніву, пропонує більше динаміки та стандартно оснащений технологіями, які ви вірогідно забажаєте встановити в BMW 320i.

Тому ми присуджуємо БМВ 320i 4 зірки з п'яти. Разом з тим, ми рекомендуємо придивитися до його близького компаньйона - 330i. Цей автомобіль, мабуть, найдосконаліший з усього модельного ряду «бородатих» автомобілів 3 Series.