зарядна станція
У сучасному світі постійно розвиваються автомобілі з електродвигунами. Їх кількість зростає з кожним роком. Це пов'язано з підвищеним рівнем економії під час експлуатації даного виду транспорту. Їх не потрібно заправляти, а в обслуговуванні двигуна практично немає необхідності.

У сучасному світі постійно розвиваються автомобілі з електродвигунами. Їх кількість зростає з кожним роком. Це пов'язано з підвищеним рівнем економії під час експлуатації даного виду транспорту. Їх не потрібно заправляти, а в обслуговуванні двигуна практично немає необхідності.

Особливості зарядного пристрою для авто.

Існує кілька варіантів і видів пристроїв для зарядки батареї такого транспорту. Залежно від обсягу акумулятора розраховується час використання автомобіля. Також на даний фактор надають увагу сучасні технології, що дозволяють збільшити енергоефективність, і скоротити швидкість витрати електроенергії.

Варіанти заправки автокара.

Існує два основних типи заправки. Перший є вбудованим, а другий переносним. Купити зарядний пристрій для електромобіля можна практично в будь-якому автомагазині або на сайті https://toka.energy/uk/shop/commercial/. Перший варіант, найчастіше, використовується на заправках, а також спеціальних автостоянках, призначених для даного виду транспорту.

Вбудована зарядка.

Такий вид не має можливості транспортування. Вбудована зарядка встановлюється на стінах, стовпах, колонах. Власник авто повинен припаркуватися поруч, після чого почати процес заряду за допомогою спеціального кабелю. Недоліком такого варіанту заправки є відсутність можливості перенесення станції.

Переносна зарядка.

На відміну від попереднього виду її можна возити з собою. Скористатися такою зарядкою вийде від будь-якої електромережі, яка має потужність 220 V. Переносний кабель для зарядки електромобіля приєднується до мережі будь-якого походження. Вона не повинна бути в спеціально обладнаному місці. Заправитися в такому випадку вийти практично на будь-який автостоянці, на парковках всіляких кафе, в автомайстерні і т.д.

Швидкість надходження заряду.

Даний фактор безпосередньо залежить від виду зарядного пристрою, сили і потужності струму. У більшості випадків процес здійснюється від мережі 220, 380 V. Враховуються особливості двигуна і вбудованої батареї. Не рекомендується "слабкий" по потужності акумулятор заряджати високим рівнем струму. Це зможе знизити тривалість його терміну служби. Рекомендується використовувати рівносильну потужність.

Види способів зарядки:

  • 220 і 380 V;
  • Сонячна батарея;
  • Із застосуванням постійного струму;
  • Бездротовий спосіб;
  • При використанні бензогенератора.

Найбільш поширеним є перший вид. Він застосовується як на приватних, так і на громадських територіях. Інші способи вважаються менш ефективними, маючи ряд недоліків.

Як вираховується вартість електрозаправки на станціях?

Ціна електрозаправки залежить від тривалості процесу, використовуваної потужності, обсягу акумулятора, виду пристрою. Всі ці чинники значно відбиваються на вартості. Рекомендується розраховувати рівень наявного заряду щодо тривалості поїздки. Якщо це неможливо, тоді більш економічним способом буде купити зарядку для електрокара і при необхідності використовувати її в дорозі.