В’язень Городищенської виправної колонії зізнався у вбивстві 14-річної давнини. 49-річний Василь із села Пісків Костопільського району, який відбуває тут довічне ув’язнення, написав явку з повинною.

Він розповідає, що у липні 1996-ого року в лісовому масиві у Костополі задушив дівчину. Після цього її роздягнув, тіло скинув у рівчак, а одяг викинув у річку Замчисько. Тоді це вбивство наполохало весь Костопіль. Втім, попри наявність кількох підозрюваних, серед них і Василя, цей злочин залишився нерозкритим, - пригадує Олександр Каташевський, який 14 років тому розслідував цю справу.

Загиблою виявилась 19-річна Оксана Банацька. Вона зникла, повертаючись від родичів додому. За кілька днів її труп знайшли перехожі.

Це вбивство значилось як нерозкрите 14 років. Поки з Городищенської виправної колонії міліціонери не отримали явку з повинною. У ній в’язень в деталях розповідає про цей злочин. Слідчі кажуть: знати такі подробиці міг тільки справжній вбивця.

У 1996-ому році Василь був одним з головних підозрюваних у цьому вбивстві. Втім, тоді слідчим забракло доказів, щоб довести його вину. Що ж зараз штовхнуло чоловіка зізнатись у злочині, правоохоронці можуть лише здогадуватись.

Втім, у міліції припускають, що Василь може блефувати. Адже зараз він відбуває довічне ув’язнення за аналогічний злочин, і можливо, своїм зізнанням, хоче змінити буденний ритм свого життя. Тож зараз правоохоронці проводять ретельну перевірку цієї інформації. Після її завершення, кажуть у міліції, стане відомо чи справді ув’язнений Городищенської колонії причетний до вбивства Оксани Банацької.