На Рівненщині колишній зек, якого помістили у психдиспансер, забив до смерті двох пацієнтів медзакладу і ще трьох відправив у реанімацію. Це сталося сьогодні вночі в селі Орлівка неподалік Сарн в обласній психіатричній лікарні.

Суспільно небезпечного хворого під конвоєм міліції привезли сюди о 22-ій годині. Його оглянув черговий лікар, виписав ліки і направив до палати. Він швидко заснув та спав недовго. Близько 3-ої години ночі чоловік прокинувся, відламав від ліжка металеве бильце і з поки нез’ясованих мотивів, напав на 5-ох людей, які знаходилися з ним у палаті. Двоє з них від отриманих травм померли відразу, ще трьох – госпіталізували в реанімацію Сарненської районної лікарні.

39-річний Григорій, якого підозрюють у цьому злочині, страждає на параноїдальну шизофренію, - повідомили в психлікарні. Про можливі прояви агресії з його сторони медики знали адже раніше чоловік був судимим за вбивство. Зараз він знаходиться у спеціалізованій палаті під цілодобовим наглядом медиків.

Що сталося в психлікарні, зараз з’ясовують правоохоронці. Вони порушили кілька кримінальних справ. Окрім цього, мають дізнатись чи немає в цьому інциденті провини медиків, які можливо, не вгледіли за суспільно небезпечним хворим.

Під час підготовки цього матеріалу до ефіру з лікарні повідомили, що у реанімації помер ще один потерпілий. А на Григорія найближчим часом чекає судово-медична експертиза, яка має встановити чи може він відповідати за свої вчинки. Якщо діагноз шизофренія підтвердиться, замість в’язниці чоловік знову потрапить у психлікарню. Щоправда, цього разу, обіцяють медики, його не пускатимуть до інших хворих і охоронятимуть як справжнього злочинця.