Рік тому ми розповідали про таємниче зникнення 27-річного рівнянина Андрія Ільчука, заступника кредитного відділу Рівненської філії „Ощадбанку”. Разом з ним тоді зникли кілька мільйонів гривень, які він взяв у знайомих і десятки тисяч доларів та євро, які він прихопив з каси банку.

Через кілька днів після порушення кримінальної справи Андрія Ільчука оголосили в розшук. Його кредитори вважали, що він або втік закордон або його вбили. Втім, як виявилось, банкір поїхав у Євпаторію, де жив під своїм ім’ям і навіть не думав ховатись. Там його і затримали. Під час затримання він опору не чинив. У нього вилучили пістолет „Шмайсер”, з якого він зробив вогнепальну зброю, та грошей оперативники не знайшли.

Куди поділись 3 з половиною мільйони гривень, з якими зник Андрій Ільчук, залишається невідомим. Про їхню долю він не розповів навіть у суді.

Рівне нський міський суд засудив Андрія Ільчука до 10 років позбавлення волі, а також задовольнив цивільні позови потерпілих. Щоправда, майна, щоб його описати, у підсудного не виявилось. Втім, в законну силу цей вирок поки не вступив адже Андрій Ільчук оскаржив його в апеляційному суді.