Це електрохімічний сенсор „Алкотест 6810”. Принцип його роботи досить простий, - розповідають в управлінні ДАІ. Водій видихає повітря в спеціальну трубку, під'єднану до приладу і протягом хвилини відомий результат.

Як працює „Алкотест”, ДАІшники продемонстрували на журналістах. Кореспондент газети „ОГО” Юрій Дюг на прес-конференцію прийшов абсолютно тверезим – рівень алкоголю в його крові дорівнює нулю. Втім, ось він випиває чарку коньяку. За кілька хвилин – його знову перевіряють на алкотесті.

Цей показник – уже підстава для складання адмінпротоколу за керування в стані алкогольного сп’яніння. Адже максимально допустимий рівень алкоголю в крові 0 і 2 проміле, - кажуть ДАІшники. Втім, це зовсім не означає, що сідаючи за кермо, можна перехилити кухоль пива або чарку горілки.

Втім, цей прилад вартістю 15 тисяч гривень має один, але досить суттєвий недолік. При температурі повітря нижче – 5 градусів він не працює. Тож зимою ДАІшники навряд чи використовуватимуть алкотести. Поки що їх лише два на всю Рівне нщину. Втім, вартові доріг сподіваються, що невдовзі їх побільшає і алкотест матиме кожен наряд ДАІ.