Сьогодні, 28 березня, Всесвітній день фортепіано. Віряни вшановують пам'ять преподобного Іларіона. До Нового року залишилося 278 днів.

ЯКЕ СЬОГОДНІ СВЯТО

28 березня в Україні і світі святкують Всесвітній день фортепіано. Це свято об'єднує прихильників цього музичного інструменту по всьому світу. Головна мета — привернути увагу людей до краси звучання фортепіано, заохотити музикантів різного віку та здібностей виступати у громадських місцях. Свято було створене за ініціативи сучасного німецького композитора Нільса Фрама, який здобув свою популярність саме завдяки творчому підходу до музики. Вперше подію відсвяткували 2015 року.

 

Також 28 березня Всесвітній день історика. Професійне свято істориків, які живуть в різних куточках світу. Цей фах недооцінює багато людей, проте саме історики достеменно знають все про наше минуле і можуть вплинути на наше майбутнє. Достеменно невідомо, як саме і ким було створене це свято. Одним із перших істориків був Геродот, який жив в Стародавній Греції у V столітті до нашої ери. Його праця "Історія" дійшла до наших днів. Вона описує великі діяння еллінів, як тоді називалися греки, та варварів, розповідає про війни, які велися між ними.

 

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ ЦЬОГО ДНЯ

  1. Заборонено обманювати і сваритися.
  2. Триває Великий піст, тому не можна їсти продукти тваринного походження.
  3. Не варто пити алкогольні напої.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ І ТРАДИЦІЇ НА 28 БЕРЕЗНЯ

У наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день. Наприклад, вони дивилися, який сьогодні день:

  • хмарно - до негоди;
  • низько летять журавлі - чекайте поганої погоди;
  • цвірінькають горобці - буде теплий і сонячний день;
  • яскравий захід сонця вказує, що кілька наступних днів будуть дощовими.

Цього дня чекали на приліт чайок, вважалося, що в цей період починається швидкий рух льоду. Якщо ж птахи одразу кидалися купатися, вірили, що ще прийде негода. До заходу сонця на одязі обов'язково носили шпильку, яка захищала від "злого ока".

ІМЕНИНИ: ЯК НАЗВАТИ ДИТИНУ, ЯКА НАРОДИЛАСЯ ЦЬОГО ДНЯ

Власники таких імен мають іменини: Іларіон, Степан, Ілля, Лазар, Сава, Марія.

 

Талісманом людини, народженої 28 березня, є рубін. Самоцвіт, який відомий людству ще від давніх часів. Рубін став каменем знаті і королів. Йому приписували зцілення хвороб нирок та печінки.

 

Читайте також: "Жива спадщина": У Рівному представили унікальну поліську дудку-викрутку (ФОТО)