Водночас обласні депутати виявилися дисциплінованішими за своїх міських колег і позачергова сесія обласної ради відбулася. Основне, заради чого збиралися місцеві обранці - внесення змін до бюджету Рівненщини на поточний рік. Навколо цього питання виникло й найбільше дискусій, довелося навіть робити перерву, а голову бюджетної комісії облради політичні опоненти взагалі закликали піти з посади. Та зрештою бюджетні зміни відбулися без кадрових.

Два десятки питань позачергової сесії обласні депутати переважно проголосували пакетами. Найбільше дискусій викликали зміни до бюджету. Компромісу шукали на майже годинній перерві, але й після неї пристрасті не вщухли. "Регіонали" закинули голові бюджетної комісії "бютівцю" Олегу Хомичу самовільне внесення змін і навіть пропонували залишити посаду. Хоча до голосування з цього приводу не дійшло, натомість таки проголосували за зміни до бюджету.

Майже 300 тисяч гривень урізали з обласної програми інформатизації. Ці кошти підуть на добудову дитсадка в Острозі. Поменшало грошей і в резервному фонді: 100 тисяч гривень направлять на допомогу Чернівецькій області, постраждалій від стихійного лиха, 80 тисяч - на реконструкцію школи у Дермані, 200 тисяч - на боротьбу з гепатитом і більше ста - на ремонт Корецької фтизіатричної лікарні. Тим часом на реконструкції майдану біля облдержадміністрації вирішили зекономити на чверть.

Із питань, які на позачерговій сесії не пройшли - звернення до правоохоронців про розслідування інциденту, який стався днями у центрі Рівного, коли священик Московського патріархату побив людину.

Не набрала голосів і обласна програма із проведення у 2010-ому Року ветеранів Великої Вітчизняної війни. Формулювання не сподобалося депутатам одразу двох фракцій. Представники УНП, а за ними і бютівці наполягали, щоб до програми включили й ветеранів національно-визвольного руху, а фразу "Велика Вітчизняна" замінили на "Друга світова". Більшість депутатського корпусу таких змін не підтримала. Тож фракції УНП та БЮТ своєю чергою за проект не голосували. Водночас депутати звернулися до облдержадміністрації, щоб до наступної сесії там пошукали кошти для спорудження каналізації в Дубровицькій лікарні і реконструкцію котельні в Дубенській.