Власне, він і не розпочинався - більшість міських депутатів засідання проігнорували. А ті, що з'явилися, до сесійної зали пробиралися крізь коридор мітингувальників. Представники церковних громад Київського патріархату і націонал-демократичних партій протестували проти виділення більше 2-ох гектарів землі на Пагорбі слави патріархату Московському.

Українські прапори при вході, виступи людей, і коридор з десятка священиків. Це представники Київського патріархату разом з націонал-демократами пікетують сесію міської ради. Вони проти виділення землі для будівництва храму Московського патріархату на Пагорбі Слави. Бо самі вже двічі отримали відкоша від депутатів на побудову свого церковного осередку.

Проти виділення землі і представники націонал-демократичних сил Рівного. Вони переконують ті люди що прийшли під стіни міської ради підтримують будівництво церков, але не можуть дозволити наступу на українську культуру. Бо мовляв, разом з церквою там побудують російські школи та культурний осередок північного сусіда.

Ініціатор винесення питання на сесію, депутат Михайло Кириллов вважає такі пікети політичною рекламою. Каже, новий кафедральний собор не зачіпатиме українську культуру, а лише сприятиме об'єднанню людей.

Таємницю що планують звести на 2 гектарах землі неподалік Пагорба Слави розкриває cвященик Московського патріархату. Отець Валерій демонструє схему нового кафедрального собору. За проектом тут з"явиться не лише собор.

Зрештою до питання виділення землі під будівництво храму депутати так і не дійшли, як і до інших . Сесію перенесли через неявку обранців. Але міський голова Рівного обіцяє повну відкритість цього питання та радить усім запастися терпінням.

Пікет розійшовся, депутати також, але усі сторони конфлікту певні: далі буде.