Рівненське відділення Львівської залізниці вирішило зекономити своїм клієнтам гроші і час і запровадило абонементні квитки на електро- та дизель потяги. Ось тільки серед пасажирів ця послуга не надто популярна - бо вони про неї просто не знають.

Абонемент діє для різних категорій пасажирів: студентів, пенсіонерів, і навіть підприємств. Залізниця таким чином хоче позбавитись черг біля кас. А відтак і пасажири ще й економлять свій час та кошти. Для прикладу — людина працює в сусідньому місті, і їздить двічі на день. Це в середньому 40 поїздок в місяць - а платить всього за 26 і їздить електричками чи дизелями коли їй заманеться.

Приміським транспортом найчастіше їздять пенсіонери, причому безкоштовно. Але квитки на проїзд все одно доводиться брати в касах і вистоювати в чергах. А от за проїздний - мало хто чув. На вокзалі розповідають — інформація про абонементні квитки розміщена на дошках біля приміських кас і кожен охочий має змогу оформити проїздний документ. Відлякує людей той факт, що за раз треба викласти кругленьку суму. Утім підрахувавши середні витрати - на залізниці обіцяють - економія вийде мінімум двадцять відсотків.