На такий сигнал у всіх моментальна реакція: закип'ятивши півсклянки молока, кладуть у нього шматочок білого хліба без кірки, вершкове масло (пів чайної ложки), трохи соди і обов'язково трохи імбиру в порошку. Понад доданих інгредієнтів - чайна ложка меду. Потрібно подовше потримати в роті мед, розсмоктуючи повільно і запиваючи густим пряним молоком. Потім буде краще, якщо ви добре укутати в теплу ковдру і годину-два подрімає.

Багатьом звично при застуді використовувати лікування домашніми методами. Застосовуються перевірені і прості народні рецепти, на зразок гарячого чаю з додаванням меду та лимону та гарячого молока з медом і маслом. Але чи правильно готується такий чай, і корисно у такому випадку молоко?

За теорією при застуді найкраще пити гарячий чай з лимоном. Але на практиці виходить , що готувати такий чай найчастіше не вміють. Вітамін С легко зруйнуємо дією світла і високої температури. Для того щоб пиття було не просто кисле, але і корисне, існує хитрість: кидайте часточки лимона не в киплячу воду, а в теплий чай. І відразу пийте. Якщо ви готуєте будь-які вітамінні морси, не заливайте ягоди окропом.