У двох десятків старшокласників з усієї України, які зібрались сьогодні у Рівному, серця - горять, а очі - палають. Обдарованих школярів згуртувала Рівненська Мала академія наук - на її базі відкрилась перша Всеукраїнська літня школа журналістики. Віталій Голубєв продіагностував майбутніх акул пера.

Літні школи Малої академії наук цьогоріч проводяться вперше. Загалом в Україні впродовж літа відбувається 9 шкіл - за різними напрямками. Чотири з них - у Рівному. Особливість школи журналістики - практичне, прикладне спрямування. Старшокласники не просто готуватимуть наукові роботи. Вони побачать роботу газет, радіо і телебачення. Поспілкуються з журналістами і редакторами. Щовечора - створюватимуть власну газету. Відтак - зможуть доторкнутись до реалій дорослого журналістського життя і зробити свідомий вибір професії. Для Петра Катеринича з Сарненщини участь у школі - аж ніяк не випадковість. Він - наймолодший в Україні член Національної спілки журналістів. Одинадцятикласник не перший рік публікується в газетах, і на користь журналістики - вже визначився.

Саме постійною новизною приваблює журналістика ще одну учасницю школи - Юлію Мініч із Острога. У майбутньому вона планує здобути фах журналіста в Острозькій академії, але опановувати основи майбутньої професії прагне вже нині. Викладачі школи - не набагато старші за учнів, отож атмосфера навчання буде невимушеною та креативною. Організатори сподіваються: два тижні теорії, поєднаної з практикою, додадуть майбутнім журналістам не лише знань та навичок, а й віри у власні сили.