Таке трапляється там не вперше, але щоразу адміністрація радить родичам похованих скаржитися до міліції. Прислухаються далеко не всі. Та й правоохоронці, хоч і беруться шукати вандалів, але як правило марно. А тим часом від нових крадіжок не застрахована жодна могила - на кладовищі банально бракує охорони.

У суботу Надія Молошик прийшла на могилу свого чоловіка. Але замість зазвичай доглянутого поховання побачила розворушену землю. До того ж вандали викрали металеву раму.

Минулоріч до адміністрації кладовища Нове з подібними претензіями звернулося кілька людей. Утім адміністрація розводить руками і радить скаржитися до міліції. А все тому, що на території кладовища площею шістдесят гектарів, працює лише один охоронець, та й чергує завжди поблизу воріт. Тож відповідати за могили доводиться родичам покійних.

Разом з тим, потерпілі підозрюють самих працівників кладовища, мовляв ті перепродують огородження могил на інші поховання. І все ж і керівництво кладовища, і потерпілі погоджуються в одному — винних навряд чи знайдуть.