Скільки існує квартирне питання, стільки ж часу обговорюється і питання боротьби з тарганами. При цьому актуальність його з роками не слабшає, незважаючи на те, що сучасні люди живуть набагато набагато більш комфортних і «цивільних» умовах, ніж їх попередники. Чого бояться таргани в квартирі, що допомагає їх витравити?

НАРОДНІ ЗАСОБИ

Ці комахи бояться різких запахів, не переносять різкого зниження температури, гинуть при поїданні борної кислоти. Знаючи ці їх «слабкі» місця, можна успішно проводити боротьбу. При цьому важливо позбавити тарганів підходів до води. Ці комахи можуть обходитися без їжі, але вода їм потрібна постійно. Тому обов’язково усувають будь-які протікання, міцно закручують крани, насухо витирають раковину, сливи, щоб не допустити «ворога» до водопою.

Після цього можна переходити до подальших дій і виготовити приманку з додаванням борної кислоти. Цей білий порошок абсолютно нешкідливий для людини і в той же час є страшною отрутою для тарганів. Іноді радять просто розсипати його на шляхах пересування комах, але все-таки варіант з приманками буде більш ефективним. Однак доведеться проявити кмітливість, так як комахи відчувають запах порошку. Щоб їх обдурити, кислоту змішують з іншими компонентами. Це: яєчний жовток; варена картопля; манна каша; хлібний м’якуш; суміш борошна і цукрової пудри або цукрового піску.

Для приманок скачують кульки і розкладають їх у затишних місцях. Якщо необхідно, то вдень їх можна прибирати, а на ніч, період активної діяльності тарганів, розкладати знову. Не відразу, через кілька днів, але ефект буде видно. При цьому необхідно стежити, щоб кульки не потрапили в рот до домашніх вихованців і тим більше – до дітей.

Непоганий результат дають і інші способи:

- розкладання по кімнатах звичайного лаврового листа;

- використання шкірки свіжого огірка;

- застосування кульок з борошна і алебастру;

- можна використовувати ефірні масла. Водним складом з декількома краплями речовини обробляють всі поверхні. Також можна використовувати звичайні ватні тампони, які змочуються в розчині. З масел зазвичай беруть евкаліптова, лемонграсу, герані або цітронелли. До речі, гарне домашнє рослина герань кучерява теж може послужити відмінну службу, так як таргани дуже не люблять запаху цієї квітки;

- до народних методів можна віднести і виморожування будинку. Знаючи, що таргани вимирають при холоді, цей спосіб на Русі здавна застосовували. Він ефективний, правда, не годиться для багатоповерхівок., а для тих, хто проживає у приватних будинках.



боротьба з тарганами

ХІМІЧНІ ЗАСОБИ

Серед найбільш результативних препаратів – крейда-олівці, відрізняються зручністю і простотою використання. Такими олівцями «малюють» на плінтусах, біля раковин, санвузлів, на будь-яких поверхнях.

Схожий метод застосування у *гелів, які випускаються вже готовими до використання, але тільки в рідкій формі. Результат операції по знищенню може бути помітний вже через 6-7 днів.

Ефективні пастки, які являють собою коробки і будиночки з отрутою і численними входами. Цікаві таргани обов’язково туди навідаються і рознесуть отруйні речовини до своїх родичів.

Багато людей віддають перевагу різним аерозолям, але в цьому випадку необхідно дуже ретельно провітрювати приміщення і не використовувати препарат тривалий час.

Джерело