До яких кулінарних пабліків ми не звертаємося? Скільки вже рецептів перечитали? Стільки всього вже приготували на своїй кухні...А все заради того, аби потішити свою сім`ю смачними стравами. А чи вмієте ви привильно готувати м`ясо, овочі чи гуляш в горщиках? Та яких основних правил потрібно дотримуватися?

Щоб м'ясо та овочі приготувалися одночасно, кладіть в горщик попередньо обсмажені до утворення рум'яної скоринки або замариновані шматки м'яса. При співвідношенні м'яса і овочів 1 : 3 (тобто 1 частину м'яса на 3 частини овочів) страви виходять особливо смачними. При цьому ароматичних овочів (ріпчастої цибулі, моркви, селери, петрушки) додають не більше як 100 г на 1 кг м'яса.



страви в горщиках

У страви з м'яса кладуть прянощі і приправи: лавровий лист, кріп, чорний мелений перець, а також корицю, мускатний горіх, гвоздику (0,5 г на 1 кг м'яса). Пікантні нотки м'ясу додадуть біле або червоне виноградне вино, пиво, квас або оцет, мариновані ягоди або фрукти, які додають разом з соком.



страви в горщиках

Печеня, гуляш або м'ясне рагу з додаванням спецій і приправ, томління з горщиках, виходять особливо смачними. Можна приготувати в такому посуді і страви з рубленого м'яса. Болгари традиційно готують в горщиках гювеч (страва з телятини, ягнятини або свинини з овочами - картоплею, солодким перцем, помідорами, хоча є й рецепти і овочевого, грибного та рибного гювеч), білоруси - пячисто з великих шматків м'яса, грузини - чанахи з баранини з овочами - картоплею, баклажанами, помідорами і ріпчастою цибулею. Для тушкування краще використовувати м'якоть задньої і передньої ніг, крайки яловичих туш, шию, грудинку і лопатку баранини і телятини.

Джерело