Нарешті! Нарешті можна видихнути із полегшенням батькам всіх малюків, адже вступили в силу нові норми згідно з якими працюватимуть дитячі садочки. Про що саме потрібно знати батькам про новинки - читайте нижче.

Як було опубліковано на сайті Міністерства освіти і науки, відтепер для дітей будуть створені більш комфортні умови перебування та навчання у ДНЗ по всій Україні.

Старий регламент був розроблений у 60-х роках минулого століття, і йому були підконтрольні найменші дрібниці. Проте у сучасних умовах вони не пристосовані до потреб дітей. І найголовніше - нарешті можна буде почати боротьбу із величезними чергами до дитячих садків.

Дитячий садочок у квартирі

Згадка про дитсадки у житлових приміщеннях порадувала багатьох. Відтепер отримати ліцензію буде набагато простіше, і батьки матимуть змогу самостійно підбирати корисну і цікаву програму та зробити її максимально комфортною для власних дітей.



pic

Зволожувачі, кондиціонери, очищувачі повітря

Нормальна вологість, чисте прохолодне повітря - запорука здоров"я малюків. Раніше ця техніка була під забороною, і особистою відповідальністю завідувача. Нині - письмова згода батьків, вчасне обслуговування техніки - і новітні технології впроваджуються у ДНЗ.

pic

Спальні займатимуть менше місця

Тоді корисної ігрової зони стає значно більше! За старими нормами 20-30 ліжок стояли окремо, нині двоповерхові значно зменшать займану площу. Також відтепер дозволено розкладні ліжка, котрі після сну прибираються і знову ж звільняється площа. Ба більше - спати на матрациках прямісінько на підлозі, прибрати після сну - ну хіба не мрія дитинства? Відтепер дозволено!



pic

Прання, приготування їжі - професіоналам

Раніше відкрити домашній дитячий садок без пральні та харчоблоку було нереально. Відтепер - можливо! Білизна спокійно переться у пральнях, де не обслуговуються лікарні, громадські заклади та небезпечні організації. Харчування вам можуть доставляти кейтерингові компанії. І тому меню може бути складене батьками, із урахуваннями потреба та побажань дітей, а не вказівками з управлінь. Насамперед це стосується особливих діток, аутистів - для них без проблем підбирається меню, згідно з особливостями.



pic

pic

Довідки від педіатра відтепер непотрібні

Якщо дитина не хворіла, проте не відвідувала дитячого садка (була у бабусі, перебувала вдома, аби не наражатися на інфекцію) - довідку нести не потрібно. Тим самим не наражати малечу на небезпеку у довжелезних чергах із хворими дітками. Ще одне "медичне нововведення" - дитину в садку не оглядатимуть і не мірятимуть температуру, без явних ознак нездужання.

pic

Технічний прогрес

Інтерактивні дошки, комп'ютери - все згідно з нормами звичайно, і заняття дошкільнят йтимуть в ногу з часом і набагато цікавіше. В той же час не можна вимагати виконання будь яких домашніх завдань.

pic