Сьогодні, 6 серпня змагатиметься за першість у зі стрільби на XXIII Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро рівненський спортсмен Олег Омельчук.

До слова, з 2001 року Омельчук входить до десятки найкращих спортсменів Рівне нської області з олімпійських видів спорту.

Неодноразовий переможець першостей та чемпіонатів України, чемпіон Європи та світу в командному заліку серед юніорів, переможець фіналу Кубка світу, учасник ХХІХ літніх Олімпійських ігор у Пекіні — посів 4-е місце.

Тричі вигравав етапи Кубка світу, двічі був призером.

Бронзовий призер чемпіонату Європи в особистому заліку 2001 року.

Рекордсмен України у вправі ПП-3 (пневматичний пістолет) 2009 року.

В березні 2010 року на Чемпіонаті Європи зі стрільби у місті Меракер (Норвегія) у складі команди здобув срібну медаль — стрільба з пневматичного пістолета на 10 метрів (вправа ПП-3) — разом з Олегом Степком (Дніпропетровськ), поступилися команді РФ 2 балами.

Навесні 2013 року в Форт Беннінгу (США) на Кубку світу з кульової стрільби в стрільбі з пневматичного пістолета показав другий результат.

В кінці травня 2016-го здобув золоту нагороду на етапі Кубку світу з кульової стрільби в Мюнхені.

Має військове звання прапорщик, стипендіат Президента України 2011 року.

З 2002 року працює у Міністерстві в справах сім'ї, молоді та спорту — спортсмен-інструктор.

Хоча спочатку рівненський спортсмен хотів стати фінансистом. У 2005 році він навіть закінчив Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем'янчука за за даною спеціальністю.

pic

pic

pic

pic

pic