Наскільки публічними є комунальні підприємства Рівного, впродовж місяця досліджували громадські активісти. Як результат, сформували своєрідний рейтинг публічності. Оцінювали діяльність підприємств за 40-бальною шкалою. Проте навіть половини балів не набрала жодна з комунальних установ.

Як розповів голова ГО «Центр суспільних дій «Сівітас», координатор проекту «Публічність комунальних підприємств обласних центрів Західної України як механізм протидії корупції» в Рівне нській області Володимир Зиль, проводилося дослідження із 1 до 31 липня.

- Так, ми надсилали запити на інформацію до керівників комунальних підприємств, моніторили їх сайти та сайт міської ради, на якому міститься інформація про їх діяльність. Проводили оцінювання відкритості роботи відповідно до 20 індикаторів. Найбільше балів у нашому рейтингу набрало “КАТП-1728” - 18 балів, “Рівне електроавтотранс” - 15 і “Міськсвітло” - 15. Решта підприємств не подолали 10-бальний бар'єр. Всі місцеві ЖКП набрали по 8 балів у нашому рейтингу, - каже Володимир Зиль.



pic

За результатами дослідження громадські активісти та експерти підготували та надіслали міському голові і головам депутатських фракцій проект рішення, який пропонується на розгляд сесії міськради “Про порядок інформування щодо діяльності комунальних підприємств”. Метою цього є визначити перелік інформації, яку мають публікувати на сайті міськради.