Кожній господині у світі знайома ця проблема - бризки жиру на кухонній шафці. Особливо якщо шафка стоїть близько до кухонної плити, відмити неймовірно важко. Все ж, є кілька способів і зараз ми про них дізнаємося.

Спецзасоби

Найпростіший шлях полягає в тому, що ви купуєте засіб від жирного нальоту. Такі спеціальні склади продають всі компанії з випуску побутової хімії. Деякі з них діють настільки ефективно, що роблять дверці і стінки кухонних шаф, немов новими. Поверхня повністю звільняється від всякого нальоту. Треба лише змочити її засобом, почекати кілька хвилин, а потім помити звичайною водою.

У таких речовин є тільки один недолік - їх вартість. Дійсно ефективні засоби коштують досить дорого, і наводять на думку пошукати їм заміну. До того ж є місцевість, в якій суперзасіб не продають, і там придумали свої способи відмити шафи від жиру.

Оцет і мильний розчин

Непогано діє на жир оцет. Намочіть тряпочку в звичайному столовому 3% оцті і протріть свою шафу. Вам доведеться попотіти, оскільки непросто очистити поверхню від жиру. Зручно для цих цілей використовувати жорстку губку.

В особливо запущеному випадку необхідно попередньо обробити поверхню шафи на кухні мильним розчином або яким-небудь звичайним миючим засобом. Коли бруд раскисне, його легше буде усунути оцтом.

Після того як ви закінчите чистити жир, змийте всі засоби чистою водою і протріть шафу насухо. Якщо меблі потребують полірування, то ретельно протріть її за допомогою поліролі.

Олія і сода

Можливо, ви не знали, але соняшникова олія допомагає очистити сліди жиру на шафах, що стоять на кухні.

- Змішайте ложку соди з ложкою соняшникової олії.

- Нанесіть цей склад на особливо брудні місця.

- Через 30 хвилин зітріть бруд губкою.

Можна застосувати цей спосіб повторно, якщо він недостатньо добре спрацював з першого разу.

Джерело