Принаймні, у цьому переконують автори відповідного закону, який від сьогодні вступив у дію. Згідно із документом, знижено акцизний збір на вживані машини, імпортовані з Європи. Втім, можна брати тільки іномарки не старші 5 років, тільки одну машину та перевозити її потрібно самотужки. Чи вигідний цей закон для рівнян - далі у сюжеті.

Рівнянин Сергій планує купувати автомобіль. Переконує, в таку літню спеку хочеться вивезти свою сім'ю кудись за місто. А, маючи під рукою автівку, - це можна зробити без зайвих зусиль. Наголошує, машини зараз дорогі, тому потрібно користуватися будь-якою можливістю зекономити.

Експерти наголошують, зниження акцизного збору на вживані машини, імпортовані з Європи - це своєрідний подарунок для пересічних громадян.

Варто зауважити, що найбільше зниження ставки акцизного збору передбачено на автомобілі з об'ємом двигуна 1-1,5 л: їх знизили майже в 22 рази. Ставка акцизу для автомобілів із двигуном 1,5-2,2 л знижується в 6,2 рази, а з двигуном 2,2-3 л - у вісім разів. В свою чергу, з двигуном понад 3 л - в півтора рази.

0,102 євро за куб. см для вживаних автомобілів з об'ємом двигуна не більше 1 000 куб. см;

0,063 євро за куб. см для вживаних автомобілів з робочим об'ємом двигуна понад 1 000, але не більше 1 500 куб. см;

0,267 євро за куб. см для вживаних автомобілів з об'ємом двигунів понад 1 500 куб. см, але не більше 2 200 куб см;

0,276 євро за куб. см для вживаних автомобілів з об'ємом двигунів понад 2 200 куб. см, але не більше 3 000 куб. см;

2,209 євро для вживаних автомобілів з робочим об'ємом двигунів понад 3 000 куб. см.

Нюансів і справді багато, додають експерти. Тож навіть при таких, здавалось би, полегшеннях варто зважати на всі додаткові витрати.

В свою чергу, рівняни зазначають, купівля машин зараз не на часі. А все через матеріальні перешкоди.

Варто наголосити, що зниження ставок буде тимчасовим. І діятиме до 31 грудня 2018 року.