Рівне має таланти! 19-річна уродженка Рівного Ольга Венгерець уміє писати картини за незбагненно короткий для звичайних людей час. Вона встигає написати картину всього за три хвилини. Художниця погодилась розповісти про себе та свій талант журналістам Rivne1.tv.

Ще в ранньому дитинстві рівнянка Ольга Венгерець відкрила у собі потяг до прекрасного, що спершу втілювався кумедними малюнками на шпалерах квартири. А трішки підрісши дівчина подалася в Рівне нську дитячу художню школу, щоб направити свій талант у більш доцільне русло.

"Я щиро вдячна викладачам, які працювали зі мною. Особливо, першій вчительці у художній школі та викладачу на останньому році навчання. Вважаю, що саме ці постаті мали вплив на розвиток моїх навичок та умінь. Вже на останньому році навчання я знайшла напрям, у якому мені цікаво працювати і хочеться писати. Це був поп-арт та графіка. Саме в цих напрямках я і працюю від того часу", - розповіла Ольга про відточення художнього таланту.

pic Вступивши до Острозької академії за напрямком «Фінанси та кредит», художниця не лише додатково стала поглиблювати знання іноземних мов, але й писати картина на замовлення.

"Іноді поєднувати навчання та роботу було нелегко, але насичений ритм життя - це те, що надихає мене і спонукає рухатись у ще швидшому темпі. Правду кажучи, я завжди ловлю кайф від цілковитої та постійної зайнятості і купи справ, які постійно потрібно вирішувати", - каже рівнянка.

Про обставини, за яких почала писати картини за рекордно короткий час, Ольга розповідає:

"Ідея "швидкого малювання" виникла у мене під час навчання в університеті. Та й після переглядів різноманітних талант-шоу. Мабуть, нахил до швидкого ритму життя теж на це вплинув".

Рівнянка додає: "Обмеження в часі по малюванню - це був для мене своєрідний челендж, який мені хотілося виконати. Проте подібні речі потребують витримки та тривалої підготовки, адже за невеликою картиною, написаною за 3 хв. стоять години підготовки та десятки невдалих спроб. Проте результат завжди мені до вподоби".

pic

У майбутньому Ольга планує поєднувати обрану спеціальність із художньою діяльністю, яка для неї не просто розвага, а пристрасне заняття. Вона надіється, що рано чи пізно, їй вдасться влаштувати виставку, і усі охочі зможуть подивитись на її роботи.