На Дубенщині виявлені рештки скелету людини, кулемета, «каски-халхінголки» і протигазу належать солдату, який загинув у одній із найбільших танкових битв Другої світової війни, яка велася за Дубно-Луцьк-Броди, повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.

30 червня, рівно через 75 років після битви, 32-річний дубенчанин виявив на соєвому полі поблизу села Кривуха рештки скелету людини, сталеву каску і протигаз часів Другої світової війни.

Як зазначає колишній журналіст газети «Червона зірка» Петро Яковчук, у червні 1941 року німецькі війська, наступаючи на радянські землі, відвойовували територію за територією. Однак під Дубно бій, у якому брали участь понад 3200 танків, зупинився. І наші війська майже тиждень стримували німецько-фашистських загарбників. Тому і ввійшла в історію ця битва як перша найбільша танкова. Коли німці все ж захопили територію, своїх загиблих з поля бою забрали, а радянських воїнів залишили.

Неподалік місця знайдених решткок при дорозі одиноко стоїть дерев’яний хрест, на якому ще видніється табличка із надписом «Воїнам Червоної армії, які загинули на цьому полі у 1941 році». Поблизу невеличкого дерев’яного огородження хтось посадив кущі троянд. Автора встановити не вдалося.

Виявлені рештки кісток скелету правоохоронці вилучили та направили на дослідження до Рівне нського обласного бюро судово-медичної експертизи, яка і визначить стать, вік та давність поховання померлої людини. Після результатів експертизи, яка триватиме не менше одного місяця, правоохоронці ініціюватимуть перепоховання загиблого воїна належним чином.

Працівники поліції звернулися до організації пошуку жертв війни та політичних репресій «Пам'ять», представники якої оглянули та провели розкопки місця, де були знайдені рештки загиблого солдата часів Другої світової війни.