Якщо у вас завалялися порожні непотрібні банки, не поспішайте їх викидати, адже з них можна зробити купу корисних речей, таких як, наприклад, світильники.

Для того, аби власноруч зробити оригінальний світильник Вам знадобляться:

- використаний скляний посуд (банки для спагетті, звичайні баночки з-під варення або інший скляний посуд з прямими стінками);

- об’ємна золота фарба;

- фарба для скла;

- кисть;

- дріт для виготовлення петельки для підвішування).

Інструкція по виготовленню:

1. Видаліть етикетку і залишки клею з банки. Нехай банка повністю висохне.

Порада: Буває важко прибрати клей після етикеток. Папір віддалиться, зішкребется, а клей залишається на поверхні банки або пляшки. Порада: після видалення етикеток чим густіше намажте місця з рештою клею, рослинним маслом і покладіть в пакет ненадовго. Потім зітріть клей паперовими серветками і промийте гарячою водою з миючим засобом. Так само клей видаляється з пластикових пляшок.

2. Нанесіть на зовнішню поверхню банки різні візерунки золотою об’ємною фарбою. Ви можете використовувати спеціальний наконечник для того, щоб зробити щось на зразок невеликих шипів на поверхні банки, різних візерунків, або замалювати золотом певну ділянку повністю. Дайте підсохнути.



pic

Світильник із банки

3. Налийте невелику кількість фарби для скла всередину банки і використовуйте кисть, щоб розмазати цю фарбу по стінках банки, покривши її повністю. Дайте підсохнути. При бажанні зробіть кілька світильників різного кольору і форми.



pic

4. Ваші марокканські світильники готові для використання в будинку або на вулиці. Поставте в кожен по свічці і зробіть петельки з дроту.