З плакатами «Бойка геть» і «Щоб тебе покусали твої собаки» жителі вулиць Д. Галицького та Костромської вийшли на акцію мирного протесту проти скандального розплідника тибетських мастифів.

Нагадаємо, у Рівному прямо у жилому масиві бізнесмен Юрій Бойко, облаштував розплідник тибетських мастифів. Пси неодноразово кидалися на людей і кусали їх. На самого ж підприємця складено низку протоколів, а нині відкриті кримінальні провадження за фактом укусу людей.

Тому сьогодні обурені рівняни вдалися до акції протесту і часткового перекриття дороги на вулиці Д. Галицького. Кажуть, більше терпіти не в силі, бо собаки несуть реальну загрозу життю людей. Так, днями пси знову покусали пенсіонера, який нині в лікарні. Окрім того, вони постійно лають, створюють дискомфорт і від розплідника йде неприємний запах. А власник собак їх лише перевозить із вулиці Костромської в район «Радіозаводу» і назад. Рівняни ж вимагають, щоб небезпечних псів забрали за межі міста.



pic

За словами рівнянки Алли, собаки неодноразово кидалися на людей, було кілька випадків, коли на вулиці Костромській вони кусали сусідів.

- На звернення і скарги мешканців власник псів не реагував. У відповідь лише хамив, погрожував і обіцяв «спустити собак». Він нічого не боїться, а ми вже не в силі терпіти і будемо боротися до кінця. Якщо нас не почують, якщо місцева влада і поліція не в силі вирішити проблему, то ми вдамося до радикальних мір. Так не може продовжуватися, адже собаки справді небезпечні. Сьогодні вони кусають дорослих людей і це завершується лікарнею. Страшно подумати, що буде якщо жертвою псів стане дитина... Тому ми налаштовані рішуче — пси мають бути вивезені за межі міста, їм не місце по сусідству з людьми, - каже рівнянка.

Тим часом чиновники заспокоють, мовляв, так і буде.

За словами заступника міського голови Рівного Олексія Хмилецького, який приїхав на акцію протесту, вже на найближчій сесії міськради, яка відбудеться 21 червня, мають прийняти рішення щодо вивезення собачого розплідника за межі міста.

- На сесії розглядатимуть питання про заборону розплідника і перенесення його на 20 кілометрів за межі міста. Також ми підтримуємо мешканців у цій ситуації і прийматимемо всі необхідні міри для вирішення проблеми, - пояснює чиновник.

А також додає, що під час засідання комісії щодо цього питання Бойко заявив, що не буде забирати собак і діятиме в межах чинного законодавства.

- Час показав, що законодавство він таки порушує і відносно нього було відкрито кримінальне провадження і складено низку протоколів. Також ДПІ в місті Рівному дала висновки, що такий вид господарської діяльності не характерний для міста. Сам ж Бойко вже зараз говорить, що перевезе собак, як тільки знайде підходяще місце, - зазначає Олексій Хмилецький.



pic

У свою чергу заступник начальника Рівне нського відділу поліції Юрій Зімка додав, що нині за ст. 154 ККУ складено низку протоколів щодо Юрія Бойка.

- Міри будуть прийняті. Наразі є постанова про вилучення собак і ми готуємо зверненн до виконавчої служби щодо її виконання. Тому можу запевнити, що вже невдовзі питання розплідника буде вирішено, - сказав Юрій Зімка.

А поки чиновники і поліцейські обіцяють вирішити проблему рівняни тимчасово перекрили проїжджу частину дороги на вулиці Д. Галицького в районі пішохідного переходу. Кажуть, що таким чином хочуть привернути увагу до проблеми і змусити місцеву владу їх почути. Інакше обіцяють радикальні дії.

А більше інформації про ситуацію із скандальним розплідником дивіться вже завтра в “Новинах” першого місцевого.



pic