Нещодавно Британська Рада оголосила Всеукраїнський конкурс для молодих режисерів і драматичних театрів Taking the Stage. Вони можуть подати спільну заявку на постановку однієї з шести британських п’єс, вперше перекладених українською мовою. Крім того, передбачене стажування в британських театрах.

Для учасників програми передбачена менторська підтримка від британських театральних режисерів і фахівців під час роботи над обраними п’єсами; стажування у британських театрах та інформаційна підтримка постановок через мережу Британської Ради.

За результатами конкурсного відбору і публічних читань четверо переможців зможуть реалізувати свої постановки в Україні до березня 2017 року.

Подача заявок відкрита до 31 липня: www.britishcouncil.org.ua.

Програма Taking the Stage здійснюється у партнерстві з ГО «Театральна платформа» (Україна) та провідними британськими театрами, які працюють з новою драматургією: Young Vic (Лондон), Live Theatre (Ньюкасл) та Truck Theatre (Галл).

Taking the Stage продовжує минулорічну театральну програму Британської Ради в Україні, в рамках якої режисерка Ольга Турутя-Прасолова поставила п’єсу Девіда Гарровера «Ножі в курках» у київському Національному академічному театрі імені Івана Франка; британська сценічна дизайнерка Мінглу Вонг розробила сценографію для українського першопрочитання п’єси Шекспіра «Зимова казка» у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса. Тоді група українських театральних фахівців відвідала кращі британські постановки на единбурзькому Фрінджі та започаткувала нові міжнародні зв’язки.