Вже до кінця липня у Рівному планують відновити подачу гарячої води для мешканців багатоповерхівок. Щоправда, сплачувати за воду доведеться за новим тарифом, який майже вдвічі вищий, аніж діяв раніше. Про це повідомив директор "Рівнетеплоенерго" Степан Коропецький.

За його словами, зараз підприємство вже завершує заміну теплових мереж, а також тривають ремонтні і профілактичні роботи у котельнях міста з підготовки до нового опалювального сезону.

- Передбачається, що подачу гарячої води ми відновимо вже до кінця липня. Щоправда, якщо ніяких змін не відбудеться, сплачувати за неї доведеться за новим тарифом, який почав діяти із 1 липня. Наразі і громадські активісти, й теплопостачальні підприємства відстоюють зниження тарифів, адже ми розуміємо, що вони не підйомні для споживачів. Якщо це відбудеться, то підприємство зробить перерахунок за той період, що рівняни заплатять дорожче, - додає Степан Коропецький.

Нагадаємо, вже з 1 липня гаряча вода та тепло для рівнян подорожчали майже вдвічі. Так, тепер теплопостачання з послугою подорожчає на 92% і рівняни сплачуватимуть за це 1 457, 09 грн/Гкал, замість 763,93 грн/Гкал. Ті ж, у кого немає лічильника, замість 18,23 грн /1 кв.м. платитимуть 43.78 грн. Вартість централізованого постачання гарячої води (без рушникосушильника) подорожчає із 45,57 грн до 80,10 грн.