Схему організації дорожнього руху обіцяють розробити для Рівного вже до кінця цього року. Документ готує харківська фірма "Інститут Харківпроект", яка виграла тендер.

8 липня під час засідання робочої групи щодо цього питання журналістам і громадськості розповіли, на якому етапі перебуває розробка схеми та для чого вона потрібна місту.

За словами заступника міського голови Рівного Олексія Хмилецького, схема організації дорожнього руху є обов'язковим документом для міста.

- У кожному населеному пункті має бути розроблена схема організації дорожнього руху. Вона є основним документом для міста в цій сфері і є обовязковою. При розробці документу розробники співпрацюють із патрульною поліцею, управлінням ЖКГ і управлінням транспорту та звязку. Планується, що схема буде готовою вже до кінця цього року, - зазначив Олексій Хмилецький.

У свою чергу директор ТОВ "Інститут Харківпроект" Юрій Спасов додав, що їх фірма вже розробляла такі ж схеми для низки міст України. Зокрема, для Дніпропетровська, Черкас, Одеси.

- Документ складатиметьметься із пояснювальної записки і власне графічної частини. У графічній частині буде вичерпна інформація про дорожньо-транспортну мережу міста. Наразі база даних для продовження роботи у цьому напрямку формується. Так, у графічній частині будуть позначені всі необхідні знаки, розмітки, аксесуари, необхідні для організації процесу дорожнього руху тощо. Також міститиметься інформація щодо обстежень транспортних потоків міста. Як результат ми отримаємо дані, яким чином можна раціоналізувати транспортно-дорожню мережу Рівного в частині її безпеки для учасників дорожнього руху, - пояснив Юрій Спасов.