Чи з’їли ви сьогодні порцію морської риби? Якщо так, то майте на увазі, що зробили дуже добру справу для власного здоров’я. Адже добре відомо, що Омега–3 позитивно впливає на функцію серця і судин, зміцнює зір, покращує стан шкіри, підвищує розумову і фізичну працездатність. Лікарі кажуть, що морська риба допомагає нашому організму виводити токсини і сприятливо діє на нервову систему, вгамовуючи тривожність.

Недостатня кількість морської риби і морепродуктів у раціоні може провокувати нервозність і стан тривоги, особливо — в жінок у період вагітності, коли ризик стресу вищий, ніж зазвичай.

Окрім стресових ситуацій, уникнути яких у наш час дуже непросто, людина щоденно потерпає від шкідливого впливу довкілля. Отож, аби зменшити «атаку» на організм психоемоційних навантажень і екологічних негараздів, слід більше вживати рослинної їжі і продуктів, багатих на Омегу–3. Поліненасичені жирні кислоти насамперед слід шукати в жирних сортах морської риби (сьомзі, сардинах, оселедцеві).



морська риба

Отже, згідно з рекомендаціями дієтологів, здоровий раціон щодня має обов’язково включати три порції овочів і фруктів, нежирні молочні і кисломолочні продукти (оптимально три в день), горіхи і бобові, цільні злаки (бодай половина із загалом спожитих упродовж дня злакових), а також морську рибу — щонайменше двічі–тричі у тиждень.

Джерело