Цілком нормально вкладати душу й серце у стосунки з коханою людиною, якщо вона поводиться з вами так само. Але ніколи не варто нехтувати своєю родиною і друзями заради партнера. Спитайте себе, чи відчуваєте ви мир і гармонію поряд із цією людиною; чи хотіли б ви зустріти старість разом з ним чи з нею.

Не віддавайте “все”, якщо ви ніколи не отримуєте “щось“ натомість

Це дуже поширена помилка у стосунках: любити когось – це означає залучати всі свої емоції без обмеження, віддаючи себе повністю цій пристрасті й виявляючи справжню самопожертву. І це, без сумніву, добре. Але у тому випадку, якщо й інша людина відповідає нам взаємністю і показує, що всі наші зусилля варті цього, що кожен жест підкріплюється щирою любов’ю, без проявів егоїзму.

Якщо ж віддавати все, не отримуючи нічого, крім вимог і критичних зауважень, прийде час, коли ми відчуємо розчарування і спустошеність. Це почуття дуже руйнівне, про що обов’язково слід знати. Любіть, діліться, віддавайте... Але пам’ятайте, що ви заслуговуєте, щоб натомість отримати те саме.



pic

Не руйнуйте свою самооцінку або цінності

У стосунках часто виходить, що партнери мають різні уподобання, захоплення і навіть цінності. Але все буде гаразд, якщо вони поважають і погоджуються з думкою одне одного. Ви можете дозволяти своєму партнерові, наприклад, відпочивати, ходити на вечірки… Але також, можливо, вам захочеться, щоб він розділив свій час із вами. А ви заслуговуєте на те, щоб колись, у певний момент попросити його дати вам можливість побути вдома на самоті, щоб розслабитися.

У всьому потрібно дотримуватися рівноваги. Але якщо кохана людина критикує вас через те, що з вами «не дуже весело», або через те, що ви не любите вечірок, ви можете почати сумніватися в собі і почуватиметеся дуже погано. Може, я й справді нудна людина? Можливо, зі мною поруч важко бути щасливим? Такі запитання справді можуть знизити самооцінку.

Партнери повинні поважати й цінувати одне одного. Це дуже важливо. Без поваги не може бути щастя.



pic

Не дозволяйте нікому порушувати межі вашого особистого простору або руйнувати його

У всіх нас є захоплення, друзі, пристрасті – те, без чого ми не можемо обійтися. Ніколи не нехтуйте родиною або друзями заради коханого. Ви не повинні відмовлятися від усього, що любите, через свого партнера, а якщо ви так робите, то ризикуєте втратити свою особистість. Особистий простір – це те, через що ми проявляємо себе як особистість, це наше соціальне життя і наші пристрасті. Не забувайте про це.

Не руйнуйте свої мрії та сподівання

Дехто підтримує близькі стосунки з уїдливими партнерами. Такі люди постійно «підрізають їм крила», запевняючи, що вони ні на що не здатні. Наприклад, що вони недостатньо розумні для певних справ, що ніколи не отримають роботу, яку прагнуть мати, через те, що не зможуть зробити цього. Особистості, які день у день «підрізають крила» своїм партнерам і їхнім прагненням, негативно впливають на них, позбавляючи енергії.



pic

Не дозволяйте собі стати нещасною людиною

Це найголовніше. Прокидаючись щоранку, спитайте себе чи щаслива ви людина. Спитайте себе, чи хочете ви, щоб ваш партнер розділив із вами вашу зрілість і старість, чи це та людина, з якою ви будете відчувати гармонію і спокій.

Якщо з ним ви відчуваєте себе мудрим, упевненим і здатним втілити свої мрії в життя, то не сумнівайтеся – ці стосунки варті того, щоб за них боротися. Але якщо ви відчуваєте спустошеність, а ваш партнер викликає у вас бажання плакати й сумувати, а не посміхатися, потрібно діяти. Ви заслуговуєте на те, щоб бути щасливими. Це основне право кожної людини.

Джерело: moyezdorovya.com.ua