Заручини – що це? Застаріла формальність чи гарний звичай?

В цей вечір можна обговорити багато формальностей: дату весілля, місце проведення, вінчання, фінансову підтримку батьків і багато іншого. Але переважно - це знайомство батьків між собою і взагалі гарний вечір в колі двох сімей.

Також, в цей день можна підписати шлюбний контракт, якщо він у вас буде, в присутності батьків.

На цій вечері можуть бути присутні і батьки, і друзі, і родичі. Можна запросити на заручини тих гостей,які не зможуть бути на весіллі, але ви вважаєте, що це свято важливо розділити з ними.



pic

Заручини можна провести і на природі (якщо дозволяють погодні умови), і вдома, і в ресторані (якщо дозволяють фінанси). Але пам’ятайте, що важливо обговорити за вечерею багато питань, тому атмосфера повинна бути спокійною.

За традиціями в цей вечір наречений повинен піднести в подарунок нареченій каблучку. Якщо ж вона приймає кільце, то відповідно дає згоду на одруження. Для цього вечора, зазвичай, вибирають кільце з камінцями: діамантами або якимись іншими, на ваш вибір. Його носять до весілля на безіменному пальці, а в день розписки знімають це кільце і одягають обручку. Якщо шлюб вдалий – це кільце зберігають, і можна передати його в спадок дітям чи онукам.



pic

Період між заручинами і весіллям – це випробувальний термін для пари. В цей час пара готує спільний проект – весілля. Вони готуються до спільного життя, тому в цей період можна визначити чи пристосується пара до звичок і недоліків один одного. Після цього "випробувального терміну" наречені вирішують чи все ж варто одружуватися.

Джерело: mywed.com.ua