Дружби та подружки нареченої – одні з головних персон на весіллі. Праця дружки не завжди помітна, але, повірте, обов’язків у неї багато і без її участі свято може бути просто зіпсоване. Тому одне з найважливіших рішень, яке потрібно прийняти нареченій – це вибір дружки.

Вибір дружки

Дружкою, як правило, стає найближча подруга нареченої. Свідок має дуже добре знати смаки нареченої, терпляче переносити її капризи, зміни настрою. А ось чи можна брати сестру в дружки? Здавалося б, хто як не сестра добре знає наречену?

Однак, далеко не завжди кращі подруги і навіть сестри володіють якостями, необхідними для дружки. Врахуйте, що подружці нареченої належить вирішувати безліч організаційних питань, вона повинна мати ще й ділові якості.



pic

Народні прикмети

Важливу роль у виборі дружки відіграють народні прикмети. Давайте звернемося до них. За народною традицією у дружки вибирають молоду незаміжню дівчину.

Заміжня дружка вважається не зовсім хорошим варіантом, проте останнім часом ця традиція все більше порушується. А ось розведена дружка або вдова – це поганий знак для майбутніх молодят.



pic

Ось і рідна сестра, за прикметами, це не дуже хороший знак. Так кажуть прикмети, а вирішувати, можна брати сестру в дружки, належить вам.

Джерело: mywed.com.ua