Не всім випадає нагода побити світовий рекорд та потрапити в Книгу рекордів Гіннеса. Проте цікаво знати - кому це вдалося?

Найгостинніше весілля

Рекордна кількість гостей – 150 000 чоловік – була запрошена на весілля Н. Шудхакарана и Н. Шатьялакшми в Індії. Гості розмістилися на “галявині” площею 50 акрів, а весільна церемонія, проведена за індуїстським ритуалом, транслювалася на величезних екранах.



pic

Найдорожче весілля

Цей рекорд встановив мільярдер Лакшми Міттал, який не пошкодував 55 мільйонів доларів на організацію свята для доньки. Реєстрація шлюбу відбувалася в саду Тьюільрі в Парижі, банкет – в королівському Версалі, а вечеря – в замку XVII століття Шато Во-ле-Віконт. Весь вечір молодят розважала Кайлі Міноуг, а страви готували привезені з Калькутти поварі. Для подачі був використаний китайський фарфоровий посуд, оздоблений вензелями наречених.

Найбільша кількість діамантів в обручці

837 діамантів інкрустовано в перстень “Танець ангела” – роботу київських майстрів. Ім’я власниці не розголошується, зокрема через те, що вона відома персона.

Найдорожча весільна сукня

Найдорожчу за всю історію весільної моди сукню створили в 2006 році ювелір Мартін Катц і дизайнер Рене Штраус. Її вартість складає 12 мільйонів доларів. Така ціна зумовлена великою кількістю діамантів, які прикрашають ліф сукні. Загальна вага дорогоцінних камінців – 150 карат. Незважаючи на таку красу виробу, за шість років він ще не знайшов свого покупця.

Найбільша кількість подружок молодої

В 2000 році на весіллі Крісти Расанаягам були присутні 79 подружок молодої у віці від 1 до 79 років.



pic

Найдовша фата

Цей рекорд належить Сандрі Мехлеб із Лівану. Довжина фати становила 3358 метрів. Церемонія вінчання відбулася 18 жовтня 2009 року і до цього часу ще ніхто не побив цього рекорду.

Найдорожчий весільний торт

Був спечений в одній із кондитерських Beverly Hills. Його вартість складає 2 мільйони доларів. Що спричинило таку шалену вартість торта? Звісно, діаманти, якими був прикрашений витвір кондитерського мистецтва.

Найбільший весільний букет

Принц Катара зумів здивувати не тільки свою майбутню дружину, а й увесь світ. Над створенням весільного букету з троянд працювали 7 днів. Гігантська квіткова композиція мала площу 800 квадратних метрів та вагу 42 тонни.

Найдовший весільний кортеж автомобілів однієї марки

Цей рекорд був встановлений активістами російського об’єднання Hyundai Accent Club 07.07.07. До РАЦСу відправилися 102 однакові машини.



pic

Найтриваліші заручини

Найбільше часу від заручин до шлюбу пройшло в Октавіо Гуль’єна та Адріани Мартінес – 67 років. Врешті – решт пара вирішила одружитися у 82 роки.

Найтриваліший шлюб

Сер Темулджі Наріман і леді Наріман прожили разом 86 років. Вони були двоюрідними братом та сестрою. А шлюб був створений, коли їм було лише по 5 років.

Джерело: mywed.com.ua