Галерея європейського живопису «Євро-Арт» у свій 5-ий день народження дарує рівнянам і гостям міста виставку картин неординарного художника, одного із засновників українського авангарду, футуриста трьох континентів Давида Бурлюка (1882-1967).

Експозиція «Маруся, квіти і космос», що розміщена у центральному залі галереї, представляє 57 різнопланових за тематикою робіт митця. Вони презентують різні періоди творчості Давида Бурлюка і охоплюють 1910-1967 рр. Унікальні полотна характеризують широкий діапазон живописних зацікавлень художника (наїв, примітивізм, кубофутуризм, сюрреалізм, реалізм).

За експозицією можна простежити еволюцію манери письма художника, за сюжетами і архітектонікою композицій зрозуміти його спосіб мислення. Серед картин привертають увагу глядачів «Маруся та червоний кінь», «Кубофутуристична композиція жінки з головою риби», «Погляд із космосу», «Зима. Селянин з коровою», «Айстри на березі океану».

Виставка організована завдяки зусиллям приватних колекціонерів України.

Ім’я українського художника Давида Бурлюка ще за його життя було вписано в історію світового мистецтва ХХ століття. "Презентована виставка живописця «Маруся, квіти і космос» - це королівський подарунок для відвідувачів галереї «Євро-Арт», - зазначає куратор Лариса Костюк. - Адже у такому форматі картини Давида Бурлюка експонуються в Україні уперше"

Виставка триватиме до 28 серпня 2016 р.

Про це повідомляє галерея європейського живопису "Євро-Арт"