До 10 років за ґратами можуть провести держслужбовці, яких минуло річ спіймали на хабарі. На сьогодні прокуратура та поліція зібрали всі докази, пов’язані зі справою. Всі матеріали передали до суду.

Нагадаємо директорку обласного департаменту соцзахисту та її заступника звинувачують в отриманні хабарів у розмірі близько 60 тисяч гривень.

У вересні минулого року на хабарі у 9 тисяч гривень затримали керівника департаменту соцзахисту Ольгу Підкидач, а згодом і її першого заступника, але вже з сумою у понад п’ятдесят тисяч гривень. В прокуратурі встановили, що діяли держслужбовці спільно. Гроші вони отримували від директорів санаторіїв за надання путівок. Це стало відомо завдяки тому, що тоді до прокуратури звернувся власник санаторію.

Окрім того, прокуратура встановила, що департамент відправляв на лікування за державний кошт людей, які не мали права на пільги.

Тоді керівника департаменту, а також її першого заступника з посад звільнили, а зараз на них чекає суд, адже прокуратура відзвітувалася, що під їхнім процесуальним наглядом слідчі національної поліції закінчили досудове розслідування та всі матеріали передали до суду.

Також в прокуратурі взялися і за осіб, які давали хабарі.