Одружуєтеся, і Вам здається, що невідомо чим закінчиться Ваш шлюб? Дослідники довели, що це не так.

Провідний автор дослідження професор Джим Макналті з Державного університету Флориди каже, що свідоме сприйняття підказує, яким саме чином будуть розвиватися стосунки далі. Приміром, якщо напередодні урочистої події розболівся живіт, він може «натякати» на те, що не варто обмінюватися клятвами про вічну любов з потенційним чоловіком. Внутрішні інстинкти, які люди часто просто ігнорують, допомагають зрозуміти, що чекає пару в майбутньому.

У ході дослідження професор Макналті і його команда стежили за розвитком відносин 135 молодят. Вони кожні шість місяців опитували їх про зміни у відносинах, що відбулися з моменту одруження. Учасники висловлювали свої враження від взаємин з партнером за допомогою оцінок: «добре», «задовільно», «погано» і «незадовільно». Однак це була свідома оцінка відносин. Набагато більше експертів цікавила несвідома реакція подружжя один на одного.

Для того щоб «витягнути» ці інстинктивні відчуття назовні, фахівці запропонували учасникам пройти тест: вони демонстрували подружжю фото їх другої половинки на екрані монітора. Знімки супроводжувалися негативно або позитивно пофарбованими словами.



pic

Добровольці повинні були швидко відреагувати на зображення і натиснути клавішу, щоб віднести якийсь зі знімків в розряд негативних або позитивних, залежно від слова, зображеного на ньому.

Час реакції вимірювали спеціальними приладами. Цей тест показав справжні почуття, які людина відчуває до свого партнера. Так, люди, які дійсно відчувають позитивні емоції по відношенню до партнера, швидко ідентифікували значення слів з позитивним забарвленням, а негативно забарвлене слово вони сприймали повільніше, тому що такі слова асоціювалися з образом коханої людини.

У результаті виявилося, що респонденти, які на початку сімейного життя відчували до партнера прохолоду, через чотири роки спільного проживання зовсім розчаровувалися у шлюбі. Саме тому вчені закликають слухати свій організм і свою інтуїцію, щоб потім не шкодувати про вчинені помилки.

Джерело: promedical.com.ua