Йому лише 19, а він вже бронзовий призер чемпіонату Європи з плавання. Михайло Романчук двічі піднімався на третє місце на п'єдесталі за результатами запливів на 800 та 1500 метрів вільним стилем. Другу дистанцію плавець подолав за 14 хвилин 50.33 секунди, таким чином встановивши новий рекорд України. Тепер Михайло готується до участі в Олімпійських іграх у Бразилії.

Так, на чемпіонаті Європи з плавання рівнянин Михайло Романчук подолав дистанцію у 1500 метрів за 14 хвилин 50.33 секунди. Цей результат приніс Михайлу не лише третє місце, а й зробив плавця рекордсменом України.

Через насичений спортивний графік до Рівного Михайло приїжджає нечасто. Вдома буває днів 10 на два-три місяці. Практично увесь час присвячує тренуванню. Переважно у Дніпрі. Петро Нагорний тренує Михайла вже 14 років. Розповідає, працювати з молодим чемпіоном - одне задоволення.

Високі досягнення вимагаються значних зусиль - від тренера, і від спортсмена, розповідає Петро Нагорний. Звісно, не обходиться без суперечок.

За дві бронзові медалі, здобуті на Чемпіонаті Європи у Лондоні, Михайло отримав від обласної влади грошову винагороду. Як зазначила заступник голови Рівне нської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, тепер від Михайла чекають перемоги на цьогорічних олімпійських іграх.

Попереду у Михайла та його тренера два місяці інтенсивної підготовки до олімпіади. А нам залишається вболівати за земляка та вірити, що завдяки рівненському плавцю жовто-блакитний стяг підніметься на п'єдесталі у Бразилії.