Матеріалів для пошиття весільної сукні є велика кількість, адже створити весільне вбрання можна, буквально, з будь-чого. Проте, існують тканини, без яких неможливо пошити ідеальну весільну сукню.

Атлас. Він володіє блискучою поверхнею і досить приємний на дотик, виготовлений зазвичай з шовкових або змішаних волокон. Плаття з цього матеріалу виглядає дуже елегантно і легко поєднується з іншими тканинами і декорується вишивкою, мереживом і стразами.

Шовк.Справжньою розкішшю буде сукня з шовку, адже він дуже дорогий. Але плюси матеріалу видно неозброєним оком: блиск, гладкість, міцність. Будь-яка наречена буде відчувати себе в ньому королевою.



pic

Однак варто пам’ятати, що через занадто високої гладкості наряд з шовку повинен бути зшитий чітко по фігурі, інакше плаття буде сповзати. З мінусів «перлини матерії» можна відзначити здатність легко м’ятися і злегка повнити на фотографіях.

Креп. Креп буває двох видів: важким і легким, а значить, сукня з нього підійде для будь-якої погоди і додасть м’який і багатий вигляд. При виборі крепу необхідно буде визначитися, з яких волокон він буде складатися: шовкових або змішаних.



pic

Парча, як і креп, один з різновидів тканини, яка містить шовкові волокна. У середні століття до складу парчі входили волокна з чистим золотом і сріблом, тому тканина була однією з найдорожчих. Сьогодні, звичайно, технологія змінена, але минулий блиск матерія не втратила, парча золотого, сріблястого та інших кольорів — вкрай актуальний матеріал для весільного свята.

Сатин. Сатин має гладку, шовковисту лицьову поверхню, відрізняється міцністю і, також, часто використовується для пошиття весільних суконь. Цю тканину виготовляють з бавовняного або синтетичного волокна, в залежності від цього фактура може бути матовою або більш блискучою.



pic

Органза. На весіллі в літній час чудово буде виглядати наречена в сукні з органзи. Це легка прозора тканина, при виробництві якої використовуються шовкові або штучні волокна.

Органза має властивість добре тримати форму, тому в будь-якому платті є елементи, виготовлені саме з неї: рукава, волани, нижні спідниці.

Зробіть правильний вибір та будьте королевою на своєму весіллі!