Прибирання помешкання, чи це квартира чи будинок – це стомлююча і для більшості людей не особливо приємна справа. І тому до неї треба приступати, як до важкої і відповідальної роботи, з наперед визначеною метою і з розрахунку найменшої витрати сил і часу, застосовуючи найбільш ефективні технології та досвід «передовиків».

1.Щоб швидко почистити матрац або диван і позбутися неприємного запаху, просто налийте в розпилювач трішки горілки, обробіть поверхні і дайте просохнути. Також бажано протерти щіткою або губкою для кращого очищення від пилу і шерсті.

2.Щоб без зусиль почистити мікрохвильовку і позбутися від запаху, просто налийте в скляний посуд води, попередньо кинувши в неї розрізаний навпіл лимон і включіть мікрохвильовку. Треба довести воду до кипіння, щоб вона трохи прокипіла всередині, декілька хвилин буде достатньо. Потім вимкніть мікрохвильовку і почекайте хвилинку перед тим, як відкрити дверцята. Дістаньте посуд з водою і спокійно протріть відпарений бруд із запахом лимона.

3.Чистіть від пилу стельовий вентилятор за допомогою наволочки. Просто накиньте її на лопасть і акуратно проведіть вперед і назад. Весь пил залишиться всередині наволочки, а не в вашому волоссі.

4.Посадили масну пляму на шпалери? Просто потріть її крейдою і почекайте декілька хвилин щоб абсорбувався жир і акуратно протріть місце вологою тканиною. Також відмінно працює з тканиною!

5.Щоб швидко зібрати шерсть вашого чотириногого друга, просто протріть килим або іншу поверхню гумовим шпателем або пристроєм для мийки вікон.

6.Любите робити коктейлі, але до смерті не любите чистити блендер? Все це в минулому! Налийте всередину блендера теплої води і капніть трохи мила або миючої рідини, потім увімкніть його на кілька секунд, потім злийте воду. Готово!

7.Щоб з легкістю очистити будь-яку подовжню решітку, в тому числі жалюзі, просто намотайте на ніж для масла ганчірку і сміливо водіть між щілин, очищаючи їх від пилу.

8.Витирати помаду завжди непросто, головна складність у тому, що вона мажеться. Поприскайте зверху на помаду лаком для волосся, почекайте 10 хвилин і змийте. Легко і просто!

9.Щоб повернути колишній блиск пригорілій каструлі, наберіть в неї води, додайте склянку оцту і поставте на повільний вогонь. Далі вимкніть плиту і додайте в рідину дві столові ложки харчової соди. Після злийте рідину і протріть каструлю губкою.

10.За допомогою липучого валика для одягу легко і просто очистити абажур від пилу.

11.Щоб легко і просто почистити духовку, поставте всередину холодної духової печі півчашки аміаку. На наступний ранок вийміть чашку і протріть духовку зсередини.

12.Щоб прибрати вапняний наліт з отворів насадки душа, налийте в пакет оцет і закріпіть його на насадці. Залиште душ в такому стані на 2 години, а краще на ніч. Потім зніміть пакет і видаліть вапно щіткою.

13.Щоб швидко помити скляний посуд, додайте всередину нього трохи миючого засобу, скомкайте шматок фольги і гарненько протріть.

14.Перед приготуванням жирної їжі, капніть на духовку рослинного масла і протріть її. Після смаження всі жирні бризки видаляться без проблем простим протиранням.

15.Посудомийні машини теж потребують мийки. Поставте чашку з оцтом у верхнє відділення посудомийної машини, а на її дно насипте харчової соди і запустіть її. Ви не тільки очистите нутрощі посудомийної машини, але й зможете помилуватися досить цікавим видовищем.

16.Щоб прибрати наліт з поверхні ванни, розріжте грейпфрут навпіл і насипте солі на половину, якою будете чистити. Для більшого ефекту також рекомендується насипати солі у ванну. Протріть брудні місця грейпфрутом з сіллю і насолоджуйтеся чистотою і ароматом.

17.Протерти жалюзі можна легко і просто заснув руку в носок і прибрати ним пил.

18.Дратують плями на килимі? Змішайте 2 частини води і 1 частина оцту, промокніть цією рідиною ганчірку, покладіть на пляму і пропрасуйте праскою, бажано з парою. Якщо пляма не зникла, повторіть процедуру.

19.У кого є срібні столові прилади, той знає яка це мука чистити і полірувати їх. Щоб не мучити себе, постеліть на дно ємності, в якій будете замочувати срібло, фольгу, складіть туди срібло, додайте пів столової ложки солі і пів столової ложки соди, залийте гарячою водою і залиште столове срібло на 30 хвилин киснути. Потім дістаньте срібло і протріть його, потемніння повинно зникнути.

19.Якщо вашу дитину знудило на диван, зробіть пасту з води і харчової соди, потім нанесіть на проблемне місце і залиште до висихання. Після висихання просто пропилесосьте місце, не залишиться ні плями ні запаху. Також даний спосіб добре працює з сечею на килимі.

20.Щоб не витрачатися на дорогі очисники унітазів і не турбуватись з приводу чистки, поставте всередину бачка банку наповнену оцтом, попередньо зробивши у кришці маленькі отвори. При кожному досягненні води, в бачок потраплятиме трохи оцту з банки, який збереже ваш унітаз в чистоті.

Джерело