(*Матч 24-го туру чемпіонату Другої ліги у Ковалівці вже охрестили центральною грою усього сезону. І для «Колоса», і для «Вереса» саме ця гра може стати рубіконом, за яким уже ясно видно обриси Першої ліги.*)

Для господарів перемога над рівнянами означатиме дострокове завоювання чемпіонства у Другій лізі. Перемога «Вереса» - дозволить «червоно-чорним» зберегти шанси на завоювання першої позиції у лізі до останнього туру і, що набагато важливіше, гарантовано збереже поточну другу позицію.

Крім того, команда Володимира Мазяра прагнутиме продовжити свою переможну серію, яка налічує вже п’ять матчів, а заодно – поквитатися із «Колосом» за прикру домашню поразку у грі першого кола – 0:3.

Той невдалий матч мають добре пам’ятати Тарас Коблюк, Богдан Скоцький, Олександр Лакуста і Тарас Овчар, які зіграли проти «Колоса» восени.

Сам «Колос» у порівнянні із осінньою частиною чемпіонату, практично не змінився. Команду взимку поповнив гравець з досвідом виступів у Прем’єр-лізі Віталій Лисицький (екс-«Дніпро», «Кривбас» і «Металург» Зп). Щоправда навіть він не є стабільним гравцем основи, що свідчить про велику кількість кваліфікованих виконавців в команді.

Перемоги ковалівців навесні кують все ті ж Євген Морозко, Іван Кривошеєнко, Олександр Бондаренко (який забив у чемпіонаті вже 16 голів) та вічно молодий Сергій Козир. Свого часу він пограв за київську «Оболонь», бориспільський «Борисфен», івано-франківське «Прикарпаття», одеський «Чорноморець» та «Черкаський Дніпро». В активі півзахисника – сорок чотири матчі на рівні Вищої ліги чемпіонату України. У них він встиг забити чотири голи. У нинішньому сезоні Сергій без замін відіграв усі 23 матчі «Колоса» у чемпіонаті Другої ліги і забив 4 м’ячі. Нагадаємо, у квітні цього року Сергію виповнилося 37!

Єдиною втратою «Колоса» у матчі з «Вересом» стане відсутність ще одного основного гравця – Сергія Зуєвича. У попередньому матчі зі «Скалою» він отримав жовту картку, яка стала для нього четвертою.

Повертаючись до історії «Колоса», варто згадати, що вона поки зовсім нетривала. Клуб з’явився на світ усього чотири роки тому, у 2012-му. Генеральний спонсор – фірма «Світанок», яка також базується у селі Ковалівка.

Свій перший сезон «Колос» відіграв у першості Київської області, одразу завоювавши звання чемпіона. Свій успіх команда повторила і у двох наступних сезонах. За цей час «Колос» також встиг одного разу виграти Кубок і ще тричі – Суперкубок Київської області. У 2014-му команда стала третьою у чемпіонаті України серед аматорських колективів. Більше того, ще минулий календарний рік «Колос» розпочинав, як аматорський колектив. У рамках чемпіонату України серед аматорів «Колос» навіть встиг обіграти оржівський «ОДЕК» – 3:1. Після чого – заявився для участі у чемпіонаті Другої ліги.

Свої амбіції команда з Ковалівки вже упродовж майже року підкріплює результатами. «Колос» - найрезультативніша команда ліги. А менше, ніж лідер чемпіонату пропустив лише «Інгулець».

Як і належить центральній грі туру, матч «Колос» - НК «Верес» відбудеться днем пізніше від усіх інших поєдинків 24-го туру чемпіонату Другої ліги. Гра у Ковалівці розпочнеться 21-го травня о 16-00.

Історія протистоянь:

«Колос» - НК «Верес». 1 матч: +1, =0, -0.

Різниця м’ячів: 3-0.

На полі «Колоса» суперники досі не зустрічалися.

Повідомляє інформаційна служба НК «Верес» (Рівне )

pic