Європейське весілля значно відрізняється від звичного українського не тільки розкішним оформленням, але і деякими особливостями проведення пов’язаних з весільними заходами. Влаштувати європейське весілля не проста задача, тому на такому святі без сценарію Вам не обійтися. Читайте далі, - як влаштувати весілля нічим не гірше, ніж в Європі.

Сценарій європейського весілля

1. Шлюб реєструється в садибі. До початку церемонії гості знайомляться і займають місця. Грає жива музика. Першим повинен приїхати наречений зі своїми друзями і встати біля вівтаря разом зі свідком. Столи, стільці і весільний зал викладені тканинними драпіровками і прикрашені живими квітами.

2. Весілля відкривається виходом подружок нареченої в сукнях одного кольору. За ними йде свідок. За свідком - хлопчик і дівчинка в святкових вбраннях «янголят». Хлопчик несе кільця, дівчинка розсипає по сторонам пелюстки троянд. Далі - з батьком під руку виходить наречена.



pic

3. Церемонія одруження закінчується обміном обручками і клятвами в коханні. Після цього гості обсипають молодих пелюстками троянд і вітають їх. Весільну церемонію продовжує весільний танець, вручення подарунків і фуршет.

4. Банкетна частина передбачає застілля. Молодята підходять до гостей, щоб випити з ними шампанського. Звучить жива музика.

Сценарій весілля без тамади припускає наявність ведучих, які дбають про проведення конкурсів, розіграшів з перевдяганнями і танцювальних перерв.

5. Наприкінці вечора наречена кидає підв'язку і весільний букет подружкам, які ще не вийшли заміж. Виносять багатоярусний торт, який розрізають наречений з нареченою і пригощають кожного з присутніх.

6. Завершується свято феєрверком і від'їздом молодих у весільну подорож.



pic

Сценарій весілля: другий день

До другого дня гості зазвичай роз'їжджаються і залишаються лише найближчі. Оригінальним рішенням для вас стане спільне заняття активним відпочинком - катання на водних лижах або скутері, поїздка на мотоциклах до моря. Вечір можна завершити відпочинком в сауні з басейном.



pic

Джерело