Матч НК «Верес» - «Кремінь» відбудеться у суботу, 14-го травня, на стадіоні «Авангард». Початок – 15-00. (*Онлайн теле- та інтернет трансляцію забезпечує телеканал Рівне 1*). «Кремінь» у нинішньому чемпіонаті можна вважати справжньою грозою авторитетів.

З-поміж усіх команд топ-шістки Другої ліги, лише «Колосу» вдалося двічі обіграти непоступливий клуб із Кременчука (у «Буковини» повторний матч із «Кременем» ще попереду). Втім, по справжньому незручним суперником для будь-кого «Кремінь» є лише у рідних стінах. Саме на своєму полі команда вже відібрала очки у «Інгульця» та «Вереса», а також обіграла «Реал Фарму» і «Скалу».

На виїзді клуб із Кременчука виступає не так вдало: лише чотири перемоги в 11-ти гостьових поєдинках. Загалом команда здобула на чужих полях 14 очок із 35-ти.

Проте, у «Кременя» є серйозна зброя, яка може вистрілити у будь-який момент. Це нападник Ігор Тимченко. У 21-му матчі нинішнього чемпіонату він забив вже 13 м’ячів. Це другий показник результативності у Другій лізі. Минулого тижня Ігор Тимченко двічі забив і у ворота «Скали», принісши тим самим перемогу своїй команді – 3:1.

Грізний тандем з Ігорем Тимченком складає зазвичай Костянтин Черній. Саме він зрівняв рахунок у матчі першого кола чемпіонату між «Кременем» та «Вересом», відповівши на гол Тараса Коблюка. Втім, гру у Рівному Костянтин Черній пропустить через перебір карток.

Інша ударна сила клубу з Кременчука – орендований у першолігового «Черкаського Дніпра» Андрій Сторчоус. У шести останніх матчах за «Кремінь» молодий хавбек забив вже 4 м’ячі і безперечно заслуговує на серйозну увагу оборонців НК «Верес».

Загалом же, історія протистояння рівненської та кременчуцької команд доволі тривала. Суперники вісім разів зустрічалися у Другій лізі чемпіонату СРСР та ще шість разів грали між собою у Вищій лізі чемпіонату України на початку дев’яностих.

Перша офіційна зустріч в історії Незалежної України відбулася шостого вересня 1992-го року. Тоді «Кремінь» переміг на власному полі – 1:0 завдяки голу Ігоря Жабченка. У матчі другого кола, 28-го травня 1993-го, у Рівному «Верес» знову поступився – 2:3. Голи за рівнян забили Олександр Червоний і Олександр Свистунов. «Верес» за підсумком того сезону посів останню, шістнадцяту сходинку турнірної таблиці, але залишився в еліті завдяки рішенню про розширення ліги.

Наступний сезон став найуспішнішим в історії «Вереса». Команда завоювала дванадцяту позицію у Вищій лізі чемпіонату України. Втім, навіть тоді матчі з «Кременем» були непростими. Гру у Рівному «Верес» виграв – 2:0. Відзначилися Олександр Паляниця та Ігор Яворський. А на виїзді рівняни знову поступилися – 0:1.

В сезоні 1994-1995 команди зіграли унічию – 1:1 у Кременчуці (за рівнян забив Олександр Свистунов), а у Рівному переміг «Кремінь» - 3:2 (у складі «Вереса» відзначалися Віктор Чучкевич та Ігор Мельничук).

За підсумком того сезону «Верес» покинув еліту українського футболу, опинившись згодом у Другій. «Кремінь» невдовзі також повторив маршрут рівнян: Вища ліга – два сезони у Першій – Друга ліга. Як і «Верес», «Кремінь» також було розформовано на 5 років. Втім, дещо раніше – у 2000-му. Відродити професійний клуб у Кременчуці вдалося лише у сезоні 2005-2006.

З тих пір «Кремінь» двічі був близьким до повернення у Першу лігу. У минулому році команда з Кременчука фінішувала третьою у Другій лізі, втім програла у стикових матчах МФК «Миколаєву» - 0:0, 0:1.

Математичні шанси на підвищення у класі «Кремінь» поки зберігає і у нинішньому сезоні.

Історія протистоянь: НК «Верес» - «Кремінь» - 15 матчів: +3, =6, -6. М’ячі: 19-20.

Історія протистоянь у Рівному: НК «Верес» - «Кремінь» - 7 матчів: +2, =2, -3. М’ячі: 11-10.

Матч НК «Верес» - «Кремінь» відбудеться у суботу, 14-го травня, на стадіоні «Авангард». Початок – 15-00. Онлайн теле- та інтернет трансляцію забезпечує телеканал Рівне 1.

Повідомляє інформаційна служба НК «Верес» (Рівне ).