Ідея еко-весілля - максимальна екологічність, використання б/у речей, мінімум пластика і нових матеріалів. Аксесуари для таких весіль робляться з натуральних матеріалів - дерево, перероблений папір, картон, газети, натуральні тканини, використовуються різні баночки-скляночки тощо. Влаштування еко- весілля не означає відмову від комфорту та вишуканості, але для цього його підготовка потребує більше часу і зусиль.

Місце проведення весілля

Ідеальний варіант, якщо весілля відбудеться в теплу пору року і місцем святкування стане відкритий майданчик або веранда з гарним виглядом на природний ландшафт. Вся краса природи у вашому розпорядженні. Для місця проведення краще обрати «зелену» садибу чи екологічно сертифікований готельний комплекс. Якщо це просто поляна, яка вам до душі - теж чудово, адже можна поставити намет.

Доставка молодят і гостей здійснюється екологічно дружнім транспортом. Карети, електромобілі, - оригінальний спосіб пересування.



pic

Кольорова гамма

Природно, вибір повинен лягти на максимально наближені до природних кольорів, ніяких кричущих неприродних відтінків.



pic

Весільна атрибутика

Весільну атрибутику (скатертини, серветки, папір для запрошень) слід виготовляти з екологічно дружніх матеріалів, краще якщо вони будуть з вторинної сировини (перероблений папір), якій також в подальшому може бути перероблено. При цьому не варто хвилюватися: зовнішній вигляд таких аксесуарів не буде поступатися менш екологічним аналогам.



pic

Джерело: www.zhiva-planeta.org.ua