Перший старт сезону для спортсменів з веслування на байдарках і каное відбувся у Дніпропетровську на кубку України пам'яті олімпійської чемпіонки Юлії Рябчинської з 4 по 7 травня.

У складі збірної команди Рівне нської області вдало виступили представники Рівне нської обласної організації ФСТ «Україна» і саме вони вибороли призові місця. Радує те, що поряд із досвідченими, титулованими спортсменами, достойно починають заявляти про себе молоді та перспективні.

Заслужений майстер спорту України,призер чемпіонату світу та Європи, багаторазовий чемпіон України Олександр Максимчук на каное - (С-1х 200 м.) був другим, програвши лише дворазовому олімпійському чемпіону, та третім на цій же дистанції тільки в каное-2.Тренує Олександра його батько,заслужений тренер України Андрій Максимчук.

Два вихованці ДЮСШ з веслування РОО ФСТ «Україна» привернули до себе увагу фахівців своїми виступами. Зокрема,кандидат у майстри спорту Володимир Сидорчук серед юнаків на каное (С -1 х 500 м.) був другим, та каное (С-4 х 1000 м.) третє місце. Готує молодого спортсмена заслужений тренер України, старший тренер ДЮСШ з веслування РООФСТ «Україна» Олександр Павлюк.

Також серед юнаків, кандидат у майстри спорту Яцюк Олександр на байдарці (К-2 х 200м.) виборов друге місце, тренується молодий спортсмен під керівництвом провідного тренера,чемпіона СРСР та свого дідуся Олександра Григоровича Яцюка.

Отже,перший старт показує, що підготовка до змагального сезону для спортсменів була проведена вдало. Бажаємо переможних стартів нашим спортсменам на всеукраїнських та міжнародних змаганнях протягом усього сезону, повідомив заступник голови РОО ФСТ «Україна» майстер спорту Павло Лавор.