Отже, феєрверки бувають побутові - ті, які призначені для масового використання (про них і піде мова в цій статті) і не вимагають особливої підготовки детонатора, і «професійні» - такі, які можуть завдати непоправної шкоди майну або здоров'ю оточуючих і зважаючи на це, використовуються виключно кваліфікованим піротехніками. Для свого весілля краще обирати «професійні», адже це викликає більше захоплень та видовищ.

Феєрверки «професійні»

Якщо вам потрібен масштабний феєрверк: для прикраси сцени, пафосного заходу або ви бажаєте влаштувати «справжній» салют, тоді краще звернутися до професіоналів - у фірму, що надає піротехнічні послуги. Безсумнівно, ви витратите велику суму, але результат перевершить всі очікування. За вашим бажанням у нічному небі загоряться серця, вибухнуть сотні «квітів» або закрутяться вогненні кулі, і свято запам'ятається надовго і вам, і гостям. За допомогою побутових феєрверків, таке яскраве видовище навряд чи вийде. Проблем з вибором фірм виникнути не повинно - ринок пересичений пропозиціями.

Якщо ж ви вирішили зробити свято своїми руками - у вашому розпорядженні маса різновидів побутових феєрверків. Тільки де ж їх купити? Краще такі речі купувати у великих магазинах, де є відділи товарів подібного роду або у фірм, що спеціалізуються на продажі піротехніки. Можливо, тут ви витратите трохи більшу суму, зате ви будете впевнені, що продукція перевірена, сертифікована, правильно зберігається і без зусиль запалиться.



pic

Вивчаємо упаковку

Крім інструкції, яку необхідно обов'язково прочитати, на упаковці вказуються й деякі характеристики феєрверка. На ній зазвичай присутній перелік вироблюваних ефектів, калібр і кількість зарядів, час роботи і висота польоту. Кількість зарядів може варіюватися від 7 до 160 штук. Чим більше зарядів, тим ефектніше феєрверк.

Салют - найвідоміший і розповсюджений вид піротехніки, використовуваний на святах. Існує безліч видів салюту різних між собою за кольорами і ефектів. Природно, ціни на салют залежать від варіації залпів, тривалості і ефектів. На весіллях найчастіше використовують саме його. Ще один з використовуваних на весіллі видів піротехніки, є холодні фонтани.



pic

Плюс в тому, що їх можна використовувати не тільки на вулиці, але і в приміщенні, а так, же поруч з деревами і будівлями. Зазвичай саме під них молодята танцюють свій перший танець.

Проте, аби не зіпсувати свято, потрібно дотримуватись декількох правил:

- Не використовуйте салюти, які не рекомендується запускати самостійно, без підготовки.

- Купувати салюти необхідно тільки в магазинах, що спеціалізуються саме на піротехніці.

- Не використовуйте салюти, перебуваючи поблизу дерев і проводів.

- Використовуйте небесні ліхтарики, або повітряні кульки.

Якщо ви будете дотримуватися цих простих правил, то свято буде яскравим та запам'ятається вам і вашим гостям надовго.