Зазвичай другий шлюб укладається після тридцяти, коли пара вже впевнено стоїть на ногах і може самостійно приймати рішення, як організувати реєстрацію шлюбу, де відсвяткувати, які будуть розваги на весілля, подарунки та інше. На реєстрацію і святкування другого шлюбу зовсім не обов’язково, як на перше весілля, запрошувати всіх родичів, з якими вже давно немає відносин. Також, можна обійтися без викупу нареченої та інших атрибутів, супутніх традиційної весільної церемонії.

Реєстрація другого шлюбу: корисні поради

Офіційна реєстрація другого шлюбу провадиться в РАЦСі. Також, при бажанні, молодята у цей же день можуть провести обряд вінчання. При цьому варто пам’ятати, що вінчання відбувається в певні дні, які заздалегідь необхідно уточнити у священнослужителя.

Як одягтися нареченій і нареченому на другу весілля?

Дуже часто у наречених, які вдруге йдуть під вінець, виникає питання, яким повинна бути весільна сукня: його колір і фасон; чи потрібна фата, і. т. д. Спробуємо відповісти на ці питання.

Вважається, що білу сукню, як і фату можна одягати лише один раз, коли дівчина виходить перший раз заміж, а жінка, яка виходить заміж вдруге або втретє повинна бути у весільній сукні червоного кольору і, звичайно, без фати. Але сьогодні ці середньовічні забобони практично себе вичерпали. І якщо з якихось причин наречена на свою першу весільну церемонію не одягала білу сукню та фату, то можна сміливо здійснити спробу №2 — і постати перед своїм чоловіком і запрошеними гостями в прекрасній білосніжній весільній сукні з довгою фатою, яку будуть підтримувати діти від першого шлюбу.



pic

Але, як показує практика, багато жінок для другої весільної церемонії вибирають красиві і елегантні весільні сукні різних кольорів і відтінків: все залежить від стилю і смаку нареченої, а також від масштабності весільної церемонії. А замість фати нареченої дуже часто використовують елегантні капелюшки з повітряної вуалі, а також — квіткові композиції, вплетені в зачіску, діадеми або тіари, які є чудовим оригінальним доповненням до весільного образу нареченої.

Нареченому підбирають костюм, відповідний образу і стилю нареченої. Якщо є діти від попередніх шлюбів, то вони на весільній церемонії будуть в центрі загальної уваги і тому їхній святковий одяг повинен також відповідати загальному весільному стилю.

Організацію весільного свята можна спланувати самостійно, прийнявши до уваги вже отриманий досвід проведення першого одруження. Але оскільки часто тридцятирічні молодята дуже зайняті люди, то краще всю організацію весілля доручити професіоналові, який чудово впорається з підбором місця святкування, створенням відповідного інтер’єру, написанням сценарію проведення весільної церемонії, а також, подбає про розважальну програму.



pic

Оригінальні сценарії для другої весілля

Щоб розробити сценарій, необхідно чітко визначитися з місцем і кількістю запрошених гостей і лише потім приступати до вибору стилю розважальної програми, весільних конкурсів та ігор.

Пропонуємо вашій увазі кілька сценаріїв організації святкування другого шлюбу, наприклад:

Скромна вечеря. Святкування невеликою компанією в тихому затишному місці — кафе або ресторані. В середньому, кількість гостей не більше 10-12 чоловік. В якості розваг — жива музика і танці.



pic

Романтична подорож. Молоде подружжя замість застілля можуть обрати туристичну подорож, як по своїй країні, так і за кордон. Святкувати весілля можна на пляжних курортах безвізових країн, наприклад: Туреччини або Єгипту. А якщо хочеться екзотики, то вирушайте в Азію, де можна замовити проведення весільної церемонії за місцевими звичаями, насолодитися екзотичною природою, познайомитися з місцевою культурою і звичаями. Також, подружжю варто пам’ятати, що при бронюванні номера в готелі, обов’язково треба вказати, що ви молодята. І тоді, по прибуттю, адміністрація готелю напевно піднесе невеликий подарунок у вигляді пляшки шампанського або доброго вина і, звичайно ж, корзини з фруктами. Якщо ви бажаєте відправитися в Париж, Рим чи Венецію, то необхідно завчасно оформити Шенгенські візи.

Стилізована вечірка. Весільну церемонію можна організувати і провести за тематичним сценарієм в будь-якому стилі, наприклад: ковбойському, піратському, давньоримському або ретро. Головне, щоб всі гості і друзі знали про це, і заздалегідь змогли підготувати відповідні вбрання, макіяж, подарунки та інше. Якщо стиль буде ковбойський, то потрібно вибрати такий заклад, де інтер’єр буде гармонійно відповідати тематиці весілля.